Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Οι δανειολήπτες πάνε στον παράδεισο…

Η ΕΙΔΗΣΗ πέρασε στα «ψιλά» του Τύπου…Το περιεχόμενο της ωστόσο, ξεπερνά τα όρια μιας απλής δικαστικής ρύθμισης της οφειλής ενός οφειλέτη…Η ιδιότητα του πρωταγωνιστή και το εύρος του δανεισμού του, αρκούν για να προκαλέσουν την περιέργεια του δημοσιογράφου και να εξάψουν τη φαντασία του αναγνώστη…Το στόρυ:
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης έφθασε να χρωστάει σε τέσσερις τράπεζες 231.480 ευρώ! Το όφελος αυτό, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δημιούργησαν δύο στεγαστικά δάνεια, δύο καταναλωτικά και πέντε πιστωτικές κάρτες! Οι ενοχλήσεις των εισπρακτικών εταιριών τα τελευταία χρόνια του έκαναν το βίο αβίωτο: δέχονταν τηλεφωνήματα την ώρα της θείας λειτουργίας, του εσπερινού, ενώ κήρυττε το λόγο του Θεού, κατά τη διάρκεια της τέλεσης διαφόρων μυστηρίων και γενικώς, κάθε ώρα της ημέρας! Αποφάσισε ο άνθρωπος κατόπιν τούτων, να ξεμπλέξει καταφεύγοντας στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, δηλώνοντας αδυναμία αποπληρωμής των χρεών του εξαιτίας τού ότι ο μισθός του μειώθηκε κατά 500 περίπου ευρώ. Το δικαστήριο διέγραψε χρέος 100.000 ευρώ περίπου από τα 231.480 ευρώ της αρχικής οφειλής και όρισε την καταβολή ποσού 400 € το μήνα τα προσεχή τρία χρόνια κι αμέσως μετά 460 € μηνιαίως για το επόμενα είκοσι χρόνια…Το δικαστήριο επίσης, εξαίρεσε από την εκποίηση την κύρια κατοικία του ιερέως, ενώ απέρριψε «την απαίτηση τράπεζας να συμπεριληφθούν και άλλα χρέη του δανειολήπτη ιερωμένου, τα οποία ο ίδιος ήθελε να εξυπηρετήσει και γι’ αυτό δεν τα δήλωσε στην αίτηση του»!...
«ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ» για την δικαστική απόφαση η «Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών» με ανακοίνωσή της και δικαίως…Πλην όμως, όσοι δεν προσδοκούμε «κούρεμα» των χρεών μας, οφείλουμε σε άλλα να εστιάσουμε. Αν μη τι άλλο, γιατί η αφήγηση της δικαστικής περιπέτειας του ιερέα είναι μια καλή ευκαιρία ώστε να κοιτάξουμε ως κοινωνία τον εαυτό μας στον «καθρέφτη»…
ΑΠΟ σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα του ιερωμένου θα πούμε τα εξής μόνο: είναι άγαμος (ως εκ της ιδιότητός του) και της γενιάς των σαραντάρηδων…Καλλιεργημένος, ώστε να διαθέτει τη στοιχειώδη κρίση ως προς την ιεράρχηση των λεγομένων «αναγκών της ζωής»…Επιπλέον, αρνητής της «ματαιότητος» των εγκοσμίων, ταγμένος να προτάσσει το πνεύμα και όχι την ύλη…Κι όμως, με μισθό 1.406 ευρώ (τόσος ήταν πριν του τον κόψει η τρόικα) πήρε δύο στεγαστικά και δύο καταναλωτικά δάνεια, ενώ στο πορτοφόλι του είχε και πέντε πιστωτικές κάρτες! Κατάρα στις τράπεζες που του τα έδιναν (γνωρίζοντας ότι οι αποδοχές του ήταν τότε, μόλις 1.406 €), αλλά κι αυτός είχε θαρρώ προνομιούχα ενημέρωση για το πώς ο σατανάς προσπαθεί διαρκώς να μας ξεγελάσει!...Πως άραγε την «πάτησε» έτσι; Προφανώς, όπως την «πατήσαμε» όλοι…«Μας πήραν στον λαιμό τους αυτοί που μας δάνειζαν» κατά την κυρίαρχη άποψη που θεωρείται τιμητική για το αθώο ποίμνιο, ακόμη κι αν το υποβιβάζει στο επίπεδο του άβουλου όντος…
ΑΝ πάντως, ο πρωταγωνιστής της δικαστικής μας ιστορίας δεν ήταν ιερωμένος αλλά χώρα, η «Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών» δεν θα πανηγύριζε για το κούρεμα του χρέους του αρχιμανδρίτη…Διότι, παρ’ ότι αφορά το 43% του συνολικού χρέους του, τον υποχρεώνει να πληρώσει το 50% του μισθού του (959 € το μήνα είναι οι σημερινές του αποδοχές) για είκοσι χρόνια! Αμφιβάλει κανείς ότι ένα τέτοιο χρέος δεν είναι βιώσιμο; Ιδίως όταν, σύμφωνα με την ίδια δικαστική απόφαση έχει ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΡΕΗ τα οποία ο ίδιος «ήθελε να εξυπηρετήσει και γι’ αυτό δεν τα δήλωσε στην αίτηση του;»
Η «ΚΙΝΗΣΗ πολιτών δανειοληπτών» όφειλε αν ήθελε να είναι εναρμονισμένη με το πατριωτικό κίνημα κατά του «επαχθούς» χρέους της χώρας, να καλέσει τον ιερωμένο να επικαλεσθεί τον ρόλο που έπαιξε η ορθοδοξία στην παγκόσμια ιστορία και να κηρύξει μονομερή στάση πληρωμών μη αναγνωρίζοντας το χρέος του, που προφανώς δημιουργήθηκε εξ’ αιτίας της εμμονής του καπιταλιστικού συστήματος να δανείζει δια της βίας μέχρι και ιερωμένους…Ο ίδιος ο αρχιμανδρίτης στη συνέχεια, να ξορκίσει τον σατανά και να καλέσει τους τραπεζίτες να προσευχηθούν μαζί του, να εξομολογηθούν και να ζητήσουν άφεση αμαρτιών που τον κόλασαν…Τέλος, να κατέβει στις εκλογές και να ζητήσει από τον υπόλοιπο λαό που επίσης χρωστάει, να «ξεσπάσει» εναντίον «αυτών που μας έφτασαν ως εδώ» ψηφίζοντας τον!...Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα!...Η οικονομία έχει, αλλά με λίγη σουρεαλιστική διάθεση όλα ξεπερνιούνται…

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

    Χθες το μεσημέρι έγινε στο μαρτυρικό Δίστομο με κάθε επισημότητα η ανακήρυξη του κόμματος του κ. Καμμένου «Ανεξάρτητοι Έλληνες».
    Πλήθος πιστών-οπαδών ακολούθησαν όλη την διαδικασία η οποία εξελίχθη μέσα σε πνεύμα κατάνυξης και συντριπτικής βλακείας.
    Ο ιδρυτής του κόμματος κ. Καμμένος, για χρόνια υπουργός των κυβερνήσεων καραμανλή και άνθρωπος που δεν πούλησε ούτε ένα μηχανάκι στην αντιπροσωπεία του πατέρα του πριν γίνει βουλευτής, διάβασε μερικά σημεία από την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος.
    Σαν έμβλημα του κόμματος θα ισχύσει θυρεός έχων στην μέση εικόνα με τον Άγιο Γεώργιο πάνω στο άλογο να χτυπάει με το κοντάρι του πεσμένη στο έδαφος την κ. Μέρκελ. Στα καπούλια του αλόγου στέκεται σιλουέτα αγγέλου έχουσα την μορφή του κ. Καμμένου, ενώ –σαν ένα δείγμα θρησκευτικού σουρεαλισμού-τα γκέμια τα κρατάει χερουβίμ με την μορφή του κ. Τράγκα.
    Ο αριθμός των παρισταμένων στην εκδήλωση ήταν απρόσμενα υψηλός. Είχαν έρθει από όλα τα μέρη της Ελλάδας και είχαν όλοι από μια ιστορία να διηγηθούν για τους κακούς Γερμανούς.
    Μετά τον Αρχηγό τον λόγο πήρε ο θεωρητικός του κόμματος ο κ. Τράγκας ο οποίος με βάση τις οικονομικές θεωρίες του γίγαντα οικονομολόγου κ. Καζάκη έκανε μια ανάλυση υψηλού περιεχομένου. Εξήγησε με οικονομικούς όρους ότι οι γερμανοί είναι καλοί όταν δίνουν δανεικά, και κακοί όταν τα ζητάνε πίσω. Οι παριστάμενοι αν και κατάλαβαν λίγα από τα λεγόμενα (λόγω κυρίως του χαμηλού τους IQ και της κακής μικροφωνικής) χειροκρότησαν θερμά όλη την ώρα που ο θεωρητικός του κόμματος κ. Τράγκας έκανε την ομιλία του. Στο τέλος της ομιλίας του και για να τους ευχαριστήσει τους έκανε ένα σύντομο σεμινάριο με θέμα: «Πως μπορεί κάποιος εκδότης ιδιοκτήτης εφημερίδας με ημερήσια κυκλοφορία 600 φύλλων, να παίρνει κρατικές επιδοτήσεις και διαφημίσεις εκατομμυρίων.»
    Η ωραία αυτή εκδήλωση τελείωσε αφού όλοι οι παριστάμενοι έψαλλαν συγκινημένοι τον εθνικό ύμνο και Τη Υπερμάχω, και έδωσαν ραντεβού την Άνοιξη στο χωριό Γκουρτζόβαλη Ελασσόνας όπου θα τελεστεί τρισάγιο υπέρ της ανάπαυσης της ψυχής γερόντισσας που στα 1941 έπαθε εγκεφαλικό και απεβίωσε μόλις έμαθε ότι η γερμανική μπότα πάτησε τη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.