Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ποια «ανατροπή;»

ΤΗΝ προηγούμενη Πέμπτη για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, τα νέα από τις Βρυξέλλες ήταν καλά…Το κλίμα, το επιβεβαίωσαν όλοι, ήταν θετικό…Ωστόσο, στην Ελλάδα, ουδείς ανάσανε…Η μοιρολατρία που μας θέλει να πτωχεύουμε «έτσι κι αλλιώς» και παρά το θετικό κλίμα, κυριάρχησε…Τα «καλά λόγια» των ξένων δημιούργησαν απορία ως προς το αν εντάσσονται στο «σκωτσέζικο ντους» στο οποίο μας υποβάλλουν συνεχώς τον τελευταίο καιρό και δεν έγιναν δεκτά με ανακούφιση…Προφανώς, μας βόλευε να μας βρίζουν ώστε να έχουν ευκολότερο έργο όσοι, με αφορμή την οικονομική κρίση, επενδύουν στη φθορά του ευρωπαϊκού ονείρου με το οποίο ήταν άλλωστε, εξ αρχής αντίθετοι: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»…
ΤΙ ΕΙΝΑΙ εκείνο αλήθεια, που έχει πείσει πλέον την πλειοψηφία του ελληνικού λαού ότι ο οικονομικός μας θάνατος είναι αναπόφευκτος; Οι απόψεις κάποιων ειδικών από τη μία…Και το «πάντρεμα» αυτών των απόψεων με τον λαϊκισμό που επενδύει στον φόβο του μέσου πολίτη για το αβέβαιο «αύριο» που τον περιμένει…Όμως, δεν είναι αγνές οι προθέσεις όλων: πολλοί είναι πράγματι εκείνοι που φοβούνται για το μέλλον τους, πολλοί είναι όμως και εκείνοι που επενδύουν με ιδιοτέλεια σ΄ αυτό τον φόβο…Είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι αφού το οικονομικό μας τέλος είναι αναπόφευκτο μ’ αυτό το σύστημα, η «ανατροπή» του συστήματος είναι η λύση…Δεν αποσαφηνίζουν όμως ποιο θα είναι το «μετά»…Τι θα ξημερώσει όταν επέλθει η ανατροπή του συστήματος; Ο καθένας μας υποψιάζεται ευτυχώς, γι’ αυτό και οι θιασώτες της «ανατροπής» δεν μπαίνουν καν στον πειρασμό να μας εξηγήσουν…Ίσως, γιατί γνωρίζουν ότι το «μοντέλο» συστήματος που θα διαδεχθεί το σημερινό κάθε άλλο παρά σε παράδεισο παραπέμπει…Ίσως πάλι, γιατί, στην ουσία δεν ενδιαφέρονται για την προβολή του άλλου «μοντέλου» (που ξέρουν πόσο θα «τρομάξει» τον κόσμο αν το προτείνουν), αλλά για την αύξηση των ποσοστών τους και μόνο στις εκλογές…
ΓΙ’ ΑΥΤΟ άλλωστε και επιτακτικά ζητούν εκλογές…Γιατί θέλουν να εισπράξουν όχι ψήφους επιδοκιμασίας της πρότασής τους για το «αύριο» αλλά ψήφους αποδοκιμασίας της πολιτικής που μας έφτασε ως εδώ…Και μάλιστα, «εν θερμώ»…Το αποδεικνύει άλλωστε, το γεγονός ότι δέχονται ευχαρίστως στις τάξεις τους όποιον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ευκαιριακά τη διαφωνία του σ’ αυτή την πολιτική (Σακοράφα, Κουρουπλή, Οικονόμου κ.λ.π.), ενώ οικτίρουν τους πολίτες που θα επιλέξουν να ξαναψηφίσουν τους συναδέλφους τής Σακοράφα, τού Κουρουπλή, τού Οικονόμου που υπηρέτησαν την ίδια πολιτική!...
ΕΠΙΠΛΕΟΝ, αν πίστευαν κι οι ίδιοι στην ιδέα της «ανατροπής» και στον μετά απ’ αυτή «παράδεισο» θα απειλούσαν τον δικομματισμό με μια «ενωμένη αριστερά» που με τα ποσοστά που καταγράφουν ήδη οι συνιστώσες της στις δημοσκοπήσεις, θα ήταν απλώς θέμα χρόνου να δρομολογήσει την επαγγελλόμενη «ανατροπή»…Όμως, μετά την πρόσφατη επίθεση του κ. Σαμαρά στην Αριστερά, η μεν κ. Παπαρήγα προσπαθούσε να αποδείξει ότι αυτή αφορούσε κυρίως το ΚΚΕ, ο δε κ. Τσίπρας «τάχωσε» άγρια τόσο στο ΚΚΕ («δεν θέλει να λερώσει τα χέρια του, δεν το ενδιαφέρει λέει η εξουσία, μιλά αόριστα για λαϊκή κυριαρχία») όσο και στη «Δημοκρατική Αριστερά» («Δεν μπορείς να καταγγέλλεις και μετά να λες ότι περίπου θα εφαρμόσω τα ίδια»)…
Μ’ ΑΥΤΑ τα δεδομένα, η πολυπόθητη «ανατροπή» θα έρθει μόνον αν ο ελληνικός λαός κάνει το 8% του ΚΚΕ 51%, ή κάνει 51% το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έτσι κι αλλιώς φρόντισαν τη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη να την εντάξουν στο σύστημα ενώ μεταξύ τους δεν προβλέπεται συνεργασία…
ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ νομίζω, θα ήταν να μας ζητήσουν να ενισχύσουμε το ποσοστό τους με το πρόσχημα ότι θα ελέγχουν αποτελεσματικότερα την εξουσία (και θα «βολέψουν» σε καρέκλες περισσότερα επαγγελματικά στελέχη), παρά να τους ψηφίσουμε για να φέρουν την «ανατροπή» του συστήματος…Αν ήθελαν όχι να ανατρέψουν, αλλά να «τρομοκρατήσουν» έστω το υφιστάμενο «φαύλο» σύστημα, θα έσπευδαν να διαδηλώσουν τουλάχιστον σε κοινές πορείες, όταν διαμαρτύρονται για το ίδιο ζήτημα π.χ. για το μνημόνιο…Αλλά ούτε καν αυτό συμβαίνει…

2 σχόλια:

  1. ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

    Μαζικές εξαφανίσεις πολιτών αναφέρθησαν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος και έβαλαν σε βαθιά ανησυχία τον λαό και τις αστυνομικές αρχές.
    Συγκεκριμένα:
    -Πολλές χιλιάδες συμπατριωτών μας που πήγαν πριν κάποια χρόνια και ψήφισαν τον ΓΑΠ για πρόεδρο απλώς εξαφανίστηκαν. Υπολογίζεται από τις αστυνομικές αρχές ότι περί τις 900.000 από εκείνους τους ψηφοφόρους έχουν απλώς εξαφανισθεί. Δεν φαίνονται πουθενά, δεν εμφανίζονται πουθενά.
    Σύμφωνα με ανεξακρίβωτες πληροφορίες αρκετοί από τους εξαφανισθέντες εθεάθησαν στην πλατεία Συντάγματος, στην σύναξη των αγανακτισμένων να υβρίζουν σκαιότατα τον ΓΑΠ και να τον αποκαλούν με ονόματα όπως «Ηλίθιε», «Ανίκανε», «Άχρηστε» κ.λ.π.
    -Αρκετές χιλιάδες ελλήνων που θεωρούσαν τον κ. Νταλάρα σαν εκπρόσωπο του θεού στην γη, τον λάτρευαν και δεν έχαναν συναυλία του, έχουν κι’ αυτοί εξαφανιστεί. Η αστυνομία εκτιμά τους εξαφανισθέντες πρώην φαν του τραγουδιστή σε αρκετές χιλιάδες.
    Σύμφωνα με ανεξακρίβωτες πληροφορίες αρκετοί από τους εξαφανισθέντες εθεάθησαν σε συναυλίες του πετώντας γιαούρτια, καρέκλες και άλλα οικιακά είδη.
    -Πολλές χιλιάδες συνανθρώπων μας που στήριζαν με την αγάπη τους, την στοργή τους και την ψήφο τους, τους πολιτικούς της γενιάς του πολυτεχνείου (Τζουμάκα, Λαλιώτη, Παπουτσή, Ρέππα κ.λ.π.) δεν βρίσκονται ανάμεσά μας, έχουν όλοι εξαφανιστεί χωρίς να αφήσουν κάποιο ίχνος. Τους στήριζαν άδολα και ειλικρινά για πολλά συνεχόμενα έτη, μέχρι που κάποια χρονική στιγμή όλοι αυτοί εξαφανίστηκαν. Το φαινόμενο παραμένει ανεξήγητο. Πολλές υποθέσεις γίνονται χωρίς να έχει υπάρξει ωστόσο οποιαδήποτε βεβαιότητα για την τύχη τους.
    Σύμφωνα με ανεξακρίβωτες πληροφορίες αρκετοί από τους εξαφανισθέντες εθεάθησαν σε διάφορες πορείες φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η γενιά του πολυτεχνείου κατέστρεψε τη χώρα» κ.λ.π.
    -Πλήθος πολιτών, αρκετές χιλιάδες, έχουν καταγραφεί ως αγνοούμενοι. Δεν τους έχει δει κανείς, κανένας δεν έμαθε τι απόγιναν. Απλώς αγνοούνται.
    Χαρακτηριστικό κοινό γνώρισμα όλων αυτών είναι ότι έβριζαν πίσω στο 1993 τον Αντώνη Σαμαρά με ακατονόμαστες εκφράσεις όπως: Προδότη, πουλημένο, εχθρό της παράταξης της Ν.Δ., δολοπλόκο, ελαφρώς ομοφυλόφιλο, κ.λ.π. και όπου τον συναντούσαν τον πλάκωναν στις ψιλές και τον γιουχάιζαν.
    Σύμφωνα με ανεξακρίβωτες πληροφορίες αρκετοί από τους εξαφανισθέντες εθεάθησαν σε πρόσφατο συνέδριο της Ν.Δ. να προσφωνούν τον κ. Σαμαρά «Ήρωα» και να τον παρακαλούν να οδηγήσει την παράταξη σε νικηφόρα μονοπάτια.

    Κοινό σημείο όλων των εξαφανισθέντων όλων των παραπάνω κατηγοριών είναι ότι συνέβησαν περίπου την ίδια χρονιά: Το μοιραίο έτος 2009.
    Οι έγκριτοι δημοσιογράφοι κ.κ. Τράγκας, Χαρδαβέλλας, Αυτιάς και ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος κ. Καζάκης σε κοινή τους τηλεοπτική εκπομπή ισχυρίστηκαν, με αδιάσειστα στοιχεία που εξέθεσαν, ότι πίσω από αυτές τις εξαφανίσεις κρύβονται εξωγήινοι. Οι αστυνομικές αρχές έχουν επιληφθεί των ερευνών σε όλη την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Τι θα ξημερώσει όταν επέλθει η ανατροπή του συστήματος;...... το «μοντέλο» συστήματος που θα διαδεχθεί το σημερινό κάθε άλλο παρά σε παράδεισο παραπέμπει".
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΚΑΙ ΚΑΘ' ΕΞΗΝ ΕΜΕΤΙΚΩΣ, ΑΦΕΙΔΩΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΑ ΣΥΚΟΦΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΥ ΓΙΟΥΡΜΕΤΑΚΗ. ΑΠΑΝΤΑΩ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ: ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ Η ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕΤΕ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΩΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΤΙΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΣΕΣ (ΩΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ)ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΦΟΡΙΖΕΤΕ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΜΙΑ ΟΙΟΝΕΙ ΑΠΕΛΕΥΕΘΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ "ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΗ" ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΞΕΛΙΞΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΚΟΜΒΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ (Ο ΣΚΥΛΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ)Ο ΔΕΥΤΡΕΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΔΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΝΕΜΟΝΤΑΙ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ - ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΑΞΙΚΑ. Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΔΕ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ Ο ΓΡΑΦΩΝ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΟΝΗΜΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΕΤΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΑΠ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ: 1) ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΚΑΠΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΩΔΗΜΗΣΕΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥΣ, 2) Η ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ - ΛΑΙΚΗ - ΚΑΘΟΛΙΚΗ - ΑΤΑΞΙΚΗ ΕΥΗΜΕΡΕΙΑ.
    Υ.Γ. ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Ή ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ (ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΜΗΝΟΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ) ΚΡΙΝΩ ΣΚΟΠΙΜΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΑΘΗΤΙΚΑ ΑΦΕΛΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.