Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ο χορός του Ζαλόγγου;

ΤΗΝ προηγούμενη εβδομάδα στην τηλεόραση μεταδόθηκε ρεπορτάζ από διαδήλωση κωφών έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το αντικείμενο της διαμαρτυρίας τους; Η απειλή ματαίωσης της διεξαγωγής της «Ολυμπιάδας Κωφών» που είχε δεσμευτεί (εδώ και μία πενταετία νομίζω) να διοργανώσει η χώρα μας! «Σε περίπτωση που δεν την διοργανώσουμε» - είπε on camera ο εκπρόσωπος των κωφών – «θα είναι καθαρός ρατσισμός εκ μέρους της Ελλάδος…»
ΧΩΡΙΣ ίχνος διάθεσης ρατσισμού θα μπορούσαμε να υπερθεματίσουμε στους λόγους για τους οποίους η χώρα μας ΟΦΕΙΛΕΙ να διοργανώσει την «Ολυμπιάδα των κωφών»: πρώτον, διότι σ’ αυτή τη χώρα τα «κουφά» είναι καθημερινότητα και δεύτερον, διότι τώρα που συνεχίζουν να μας δίνουν οι ξένοι δανεικά, δόξα τω θεώ, έχουμε μπόλικα για ξόδεμα….
Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ της Ολυμπιάδας του 2004 πέρασε στο συλλογικό υποσυνείδητο σαν μια τεράστια δαπάνη που ευθύνεται κατά πολύ για τα σημερινά χάλια της οικονομίας μας… Με τη διαφορά ότι, όλοι σχεδόν οι πολιτικοί μάς οδήγησαν να πιστεύουμε ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004 δεν μας καταχρέωσαν γιατί ήταν μια τεράστια επένδυση για την μικρή Ελλάδα, αλλά γιατί την υπερκοστολόγησαν τα λαμόγια…Σωστό είναι και αυτό: τα λαμόγια έστησαν χορό εκατομμυρίων γύρω από την Ολυμπιάδα… Πλην όμως και χωρίς τα λαμόγια, οι Ολυμπιακοί του 2004 θα ήταν μία τεράστια πληγή για την εθνική μας οικονομία…
ΚΙ ΑΦΟΥ ουδείς αξιολόγησε τα κέρδη απ’ αυτή την επένδυση και κανείς δεν ασχολήθηκε αν άξιζε τον κόπο αυτό το «άλμα στο κενό», μπορεί ο καθένας πλέον να ονειρεύεται τη δίκη του Ολυμπιάδα: οι κωφοί τη δική τους, οι Θεσσαλοί ένα υποκατάστατο Ολυμπιάδας που ονομάζεται «Μεσογειακοί» και πάει λέγοντας…
ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ είναι ότι τέτοια αιτήματα διατυπώνονται την ώρα που η έντονη φημολογία για χρεοκοπία της χώρας έχει παραλύσει κάθε οικονομική δραστηριότητα…Λες και κάποιοι ζουν σε άλλο κόσμο….Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους κωφούς, γιατί την ίδια ακριβώς ημέρα που οι κωφοί αδιαφορούσαν για την πιθανή χρεοκοπία και διαδήλωναν για την Ολυμπιάδα τους, χιλιάδες οπαδοί του Ηρακλή Θεσσαλονίκης διαδήλωναν επίσης για να χαρισθούν τα χρέη της «ιστορικής» ποδοσφαιρικής ομάδας ώστε να μην χάσει τη θέση της στο πρωτάθλημα…. Το σκεπτικό τους; Ίδιο ακριβώς με το σκεπτικό των κωφών: αν δεν χαρισθούν τα χρέη του Ηρακλή θα είναι ρατσισμός, γιατί τα προηγούμενα χρόνια χαρίστηκαν τα χρέη του ΠΑΟΚ, του Άρεως, του Ολυμπιακού Πειραιώς, της ΑΕΚ, της ΑΕΛ, του Πανιωνίου και σχεδόν όλων των ελληνικών ομάδων που μπορεί να εδρεύουν στο Βόλο και να λέγονταν για κάποια περίοδο… Κασσάνδρα!….
ΑΝ σ’ αυτές τις «λογικές» (με βάση την «εθνική μας λογική») διεκδικήσεις προσθέσει κανείς το «λογικό» επίσης αίτημα των υπαλλήλων του ΟΣΕ να ζουν εις βάρος του συνόλου των φορολογουμένων για να μην αυξηθεί η ανεργία εξαιτίας της αποκρατικοποίησης του Οργανισμού, καταλαβαίνει κανείς γιατί έχουν δίκαιο όσοι δεν θέλουν να μας δανείζουν ακόμη κι αν εμείς τους παρακαλάμε να το κάνουν με τοκογλυφικά επιτόκια…Γιατί, ούτε καν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ευρισκόμενοι, δεν μπορούμε να συμμαζευτούμε!....
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ συνεπώς, δεν είναι αυτό που μας απασχόλησε όλη την προηγούμενη εβδομάδα: το αν χρεοκοπήσαμε και δεν μας το λένε ακόμη…Το πρόβλημα είναι ότι και να μην χρεοκοπήσουμε τώρα, δεν θα αποφύγουμε την χρεοκοπία όσο θα δανειζόμαστε για να ρίχνουμε τα δανεικά στις «μαύρες τρύπες» διαφόρων αθλητικών πάρτυ και διαφόρων ζημιογόνων οργανισμών…Λες και δεν διδαχθήκαμε τίποτα από τον τρόπο με τον οποίο καταναλώσαμε τις επιδοτήσεις, συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο με τα δανεικά που στέλνονται για να στηριχτούμε κι όχι για να διοργανώσουμε τις Ολυμπιάδες των κωφών… Εκτός κι αν το σύνδρομο του χορού του Ζαλόγγου είναι τόσο βαθιά χαραγμένο μέσα μας και θεωρούμε «εθνικό» το να βουτάμε στον γκρεμό υμνώντας τον αδέσμευτο χαρακτήρα μας!....

5 σχόλια:

  1. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2010
    Η εταιρία eisteoloigiatabaza Limited Co παρουσιάζει τα βραβεία 2010.
    -Βραβείο Μη Σωστού Υπολογισμού στον Γιώργο-mountainbike-Παπανδρέου για την μη κατανόηση της κατάστασης όταν δήλωνε:Λεφτά υπάρχουν,Εχω σχέδιο,Δεν θα καταφύγουμε στο ΔΝΤ.
    -Βραβείο Πολιτικής Υποκρισίας στον Ευάγγελο-τροφοσυλλέκτη-Βενιζέλο που δήλωσε πρόσφατα ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί(μη)ευθύνης υπουργών,ξεχνώντας ότι ο ίδιος τον επεξεργάστηκε και τον έδωσε στον τότε υπουργό δικαιοσύνης Φιλ.Πετσάλνικο να τον περάσει για ψήφιση το 2003.
    -Βραβείο Ατρόμητου Πολιτικού στον Φίλιππο-γερμανοφάγο-Πετσάλνικο για την σθεναρή του στάση απέναντι στα γερμανικά ΜΜΕ προκειμένου να υπερασπίσει τα δίκαια των ελλήνων πολιτών και βέβαια κατ'επέκταση των υπαλλήλων της βουλής.
    -Βραβείο Καλύτερου management στον Ακη-δεν ξέρω πόσα σπίτια έχω-Τσοχατζόπουλο για την πολύ καλή οικονομική του διαχείριση ώστε μόνο με την βουλευτική του αποζημίωση μπόρεσε να αποκτήσει 11 ακίνητα(τόσα του βρήκαν έως τώρα)και να κάνει ένα γάμο της προκοπής στο Παρίσι.
    -Βραβείο Καλύτερου Χορευτή στον Γιώργο-ακούω μόνο απ'το δεξί-Σουφλιά που μετά τη συμφωνία για τα διόδια και άλλα έργα που χάρισε σε μεγαλοεργολάβο,χόρεψε με τον διευθυντή του το καλύτερο τσάμικο ever.
    -Βραβείο Πιο Ενάρετου Πολιτικού στον Θόδωρο-πεφωτισμένο-Ρουσόπουλο για τις στενές επαφές του με τον πνευματικό του κ.Εφραίμ και τις τακτικές του επισκέψεις στο Αγιο Ορος για να παίρνει τις ευλογίες του και να πορεύεται στη ζωή με τις αρχές του Ευαγγελίου.
    -Βραβείο Καλύτερου Πατέρα στον Τάσο-τα πήρα για το παιδί μου-Μαντέλη που πήρε μίζα-χορηγία για να σπουδάσει το παιδί του στην Αμερική.
    -Βραβείο Πιο Ειλικρινούς Πολιτικού στον Θόδωρο-της πόπης-Τσουκάτο γιατί παραδέχθηκε ότι πήρε 1εκ. για το κόμμα του.(Ασχετο αν αυτό το παίζει ανήξερο).
    -Βραβείο Επιχειρηματία και Πολιτικού Γιώργο-δώσε και σε μας οικοπεδάκι-Βουλγαράκη για τις off shore εταιρίες του.
    -Βραβείο Μη Επαφής Με Την Πραγματικότητα στους ηγέτες της αριστεράς.
    -Βραβείο Προσαρμοστικότητας στον Γιώργο-όπου φυσάει ο άνεμος πάω-Καρατζαφέρη.
    -Βραβείο grande trompa στον Βύρωνα-μου πήρε ο αέρας τα μαλλιά-Πολύδωρα(χωρίς περαιτέρω αιτιολόγηση).
    -Τέλος Βραβείο Grande Makaka στον περήφανο Ελληνικό Λαό που τους ψηφίζει τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι μόνο δεν έχουμε διδαχθεί τίποτε αλλά εδώ ταιριάζει και το "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απορία επί των πολιτικών βραβείων 2010.
    1)Αυτούς που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα πώς τους αποκαλούν επί το λαϊκώτερο (και πού τους μαντρώνουν);
    2)Ως περήφανος Grande Μakakas αναρωτιέμαι διαβάζοντας τα βραβεία -που καλύπτουν όλο το πολιτικό φάσμα- ποιον άλλον θα μπορούσα να είχα ψηφίσει;
    3)Το βραβείο Καλύτερου και Καταλληλλότερου Παίκτη Play Station γιατί δεν απονεμήθηκε σε κανέναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομιζω οτι η λαϊκή ρήση: " Μες τον βαρύ τον πολεμο Μπουλουμπας παει να χέσει" συνοψιζει τις παραπανω καταστασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ... γεια σας ...
    ... όλα όσα αναφέρονται, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έτσι διαδραματίζονται ...
    ... το θέμα όμως είναι ποιες πολιτικές και ποιοί πολιτικοί "ζουν" και "εργάζονται" σ' αυτό το περιβάλλον ...
    ... και τί έκαναν και τί κάνουν για όλα αυτά ...
    ... φυσικά έχουν και όνομα και διεύθυνση ...
    ... ας τους αναφέρουμε, λοιπόν ...
    ... χθες ήταν ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός της "Νέας Δημοκρατίας", υπό τον Κων. Καραμανλή ...
    ... σήμερα είναι ο σοσιαλισμός του "ΠΑΣΟΚ" υπό τον Γ. Παπανδρέου ...
    ... πριν απ' αυτούς ήταν εναλλάξ οι φιλελεύθεροι με τους σοσιαλιστές ...
    ... άρα όλοι τούτοι γαλούχησαν γενιές Ελλήνων και συνεχίζουν ...
    ... θα τους αφήσουμε;
    ... και δεν είναι καθόλου ρητορικό αυτό ...
    ... έρρωσθε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.