Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Απόψε, αυτοσχεδιάζουμε…






ΤΑ σχέδια του για το «θερινό Νταβός» της Ελλάδας ξεδίπλωσε  χθες το πρωί στο MEGA ο Δημήτρης Μάρδας επιπλήττοντας μάλιστα χαριτωμένα τους δημοσιογράφους που δεν κατάφεραν να μαντέψουν από την αρχή για πoιο νησί πρόκειται.   Ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε ότι το νησί αυτό θα είναι η Αιγιλεία, απέναντι από τα Στύρα Εύβοιας, όπου, όπως είπε,  σκοπεύει να δημiουργήσει ένα διεθνές συνεδριακό κέντρο, στο οποίο θα πραγματοποιούνται συζητήσεις σχετικά με τις τέχνες και τη φιλοσοφία.   «Η σκέψη είναι να γίνει ένα κέντρο των τεχνών και της φιλοσοφίας που σημαίνει να γίνει ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο διεθνών συνεδρίων και στο πλαίσιο όλης αυτής της διαδικασίας να υπάρχει και μια περίοδος, όπου θα συναντώνται αρχηγοί κρατών κατά το καλοκαίρι και θα έχουμε το λεγόμενο θερινό Νταβός», τόνισε ο υπουργός.   Μάλιστα, κατά τον κ. Μάρδα, δεν υπάρχει και κόστος για τις πολυτελείς κατοικίες που θα κατασκευαστούν, αφού αυτό θα το αναλάβουν κράτη του ΟΗΕ.   Τόνισε σχετικά ο υπουργός: «Το χτίσιμο δεν θα γίνει από εμάς, η σκέψη είναι τα χρήματα να μην δοθούν από εμάς. Εμείς θα καλέσουμε κράτη - μέλη του ΟΗΕ να έρθουν σε αυτό το νησί να τους παραχωρήσουμε μια περιοχή κάποια τετραγωνικά και θα χτίσουν τη δική τους ευθεία, η οποία θα έχει ένα μικρό σύνολο δωματίων πολυτελούς διαβίωση, ένα σύνολο κοινών υποδομών που θα εξυπηρετούν παράλληλες συνεδρίες σε μεγάλα διεθνή συνέδρια και ως εκ τούτου αυτό το κόστος θα ζητήσουμε να το επωμιστούν τα κράτη, που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο κόστος για ένα κράτος».   Μάλιστα σημείωσε ότι θα κάνει σχετική καμπάνια μέσω κονσέρτου με μεγάλες φωνές από όλο τον κόσμο. «Θα υπάρχει μια τραγουδίστρια και γύρω της μια κυκλική οθόνη στην οποία θα παρουσιάζονται εικόνες από όλη την Ελλάδα και θα γράφεται σε διάφορες γλώσσες «επισκεφθείτε την Ελλάδα» », είπε ο υπουργός, για τον τρόπο που φαντάζεται το εγχείρημα.
            ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ πολλοί αν η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την οικονομική επιβίωση της χώρας… Έχει!  Όχι ένα, αλλά πολλά!.. Ο κάθε υπουργός έχει από ένα και το εκθέτει μέσα από τα κανάλια της επάρατης ιδιωτικής τηλεόρασης… Το έχει συζητήσει προηγουμένως με τον πρωθυπουργό; Μάλλον όχι… Αλλιώς, κάπως θα το «χωρούσε» στις ομιλίες του, που περιγράφουν το λαμπρό μέλλον της χώρας, εκείνος… Και , με έκπληξη, θα τον ακούγαμε ξαφνικά, να μας μιλάει και για την… Μπιγιονσέ!
            ΑΝ ανοίξεις το πρωί την τηλεόραση, θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι μόνο ο τουρισμός ή η ανάπτυξη που κάθε υπουργός έχει μια ιδέα… Είναι κι φορολόγηση, είναι κι η οργάνωση του κράτους, κι η παιδεία κι η υγεία που αποτελούν πηγές έμπνευσης για την διαμόρφωση μιας τεράστιας ποικιλίας ωραίων ιδεών, που κανείς δεν ξέρει αν συνιστούν κυβερνητική πολιτική ή μια ακόμα πράξη του γνωστού έργου «απόψε αυτοσχεδιάζουμε»… Ενός έργου που πρωτοανέβηκε στις 25 Ιανουαρίου του 2015 με μεγάλη επιτυχία και οδήγησε σ’ ένα δημοψήφισμα, μια διάσπαση κι ένα μνημόνιο που απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα θα στερήσει απ’ τους μελλοντικούς συνταξιούχος τη χαρά της σύνταξης… Θα πείτε: ακόμη και με ακέραιες τις συντάξεις, υπήρχε περίπτωση ο Έλληνας συνταξιούχος να είχε τη δυνατότητα ν’ απολαύσει τη Μπιγιονσέ;  Όχι βέβαια… Ενώ χάριν στον Μάρδα!...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.