Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Θ’ ανεβαίνει συνεχώς πλέον η «Χρυσή Αυγή»…




ΓΙΑΤΙ ανεβαίνει η «Χρυσή Αυγή;». Απλούστατα, γιατί είναι ο πλέον αυθεντικός εκφραστής της αποστροφής του ελληνικού λαού προς τους πολιτικούς και προς τους ξένους!...Και θα ανεβαίνει συνεχώς…Ναι, όσο ανάθεμα κι αν εισπράττει από την δήθεν αποκλίνουσα από τις απόψεις της ελληνική κοινωνία που διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για την άνοδο της, η «Χρυσή Αυγή» θ’ ανεβαίνει!...

ΔΕΝ ξέρω κάτι και σας το αποκαλύπτω ξαφνικά…Απλές λογικές σκέψεις με οδηγούν στο παραπάνω συμπέρασμα…Ο τρόπος που επέλεξε η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, με τη βοήθεια εκείνων που διαμορφώνουν την άποψή του (πολιτικών, δημοσιογράφων, opinion makers) να προσεγγίσει την «κρίση», πιστεύω ότι, είναι ο βασικός τροφοδότης της δυναμικής της «Χρυσής Αυγής»…Και εξηγούμαι:

ΟΠΟΙΟΣ επιχείρησε να ερμηνεύσει με διάθεση αυτοκριτικής το φαινόμενο της κρίσης ηττήθηκε στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Όποιος προσέθεσε στις ευθύνες των πολιτικών και εκείνες των πολιτών (που τους επέλεγαν δημοκρατικά) έχασε…Όποιος υποστήριξε ότι οφείλουμε να εφαρμόσουμε τα οριζόμενα από το μνημόνιο, όχι γιατί μας το επιβάλλουν οι ξένοι, αλλά γιατί τα περισσότερα είναι μέτρα που οφείλαμε μόνοι μας να είχαμε εφαρμόσει εδώ και χρόνια (π.χ. Παπαδήμος), χαρακτηρίστηκε «φερέφωνο των ξένων», «εκπρόσωπος των δανειστών» κ.λ.π. και εξοστρακίστηκε από το πολιτικό μας σύστημα…Ποιες φωνές κυριάρχησαν και κυριαρχούν την τελευταία τριετία; Αυτές που θεωρούν τη χρεοκοπία της χώρας, ευθύνη αποκλειστικά των πολιτικών (που απεδείχθησαν φιλοτομαριστές και διεφθαρμένοι) και το αδιέξοδο της χώρας, επιλογή των ξένων (που δήθεν θέλουν να μας τιμωρήσουν)…

ΔΕΝ χωράει καμία αμφιβολία βεβαίως, ότι πολιτικοί είναι και αυτοί που δεν κυβέρνησαν τον τόπο (οι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ, των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»), συνυπεύθυνοι άρα, στο συλλογικό υποσυνείδητο. Μπορεί να χρεώνονται μικρότερη ευθύνη, πλην όμως και οι «Αγανακτισμένοι» (το brand) και κάθε μεμονωμένος αγανακτισμένος όταν χαρακτηρίζουν «άχρηστους και τους τριακόσιους» και ζητούν «να καεί το μπουρδέλο, η Βουλή» δεν κάνουν εξαιρέσεις…Η μόνη πολιτική συνεπώς, δύναμη που δεν απαρτίζεται από πολιτικούς είναι η «Χρυσή Αυγή», αφού έχει φροντίσει να υιοθετήσει συμπεριφορά ενστόλων στο εσωτερικό της (εγέρθητι κ.λ.π.) και να «θεοποιήσει» τους στρατιωτικούς με το επιχείρημα ότι την προηγούμενη φορά που και πάλι η χώρα είχε φθάσει σε αδιέξοδο (1967), εξ αιτίας των διεφθαρμένων και φιλοτομαριστών πολιτικών, φρόντισαν για τα περαιτέρω…Σήμερα βέβαια, δεν επιχειρεί δια πραξικοπήματος να παρέμβει, αλλά καθώς εκπροσωπεί το «ξύλο στους πολιτικούς», αναδεικνύεται στην πλέον ενδεδειγμένη λύση για την «τιμωρία» του συστήματος που μας έφθασε ως εδώ…

ΘΑ ΤΟ μετανοιώσουν κάποτε όσοι της έδωσαν τη χρυσή ευκαιρία…Και κυρίως οι της Αριστεράς που για να χαϊδέψουν τ’ αυτιά του λαού (που τον χρειάζονται «αθώο» για να τους ψηφίσει) του δίνουν συγχωροχάρτι για τις επιλογές του ολ’ αυτά τα χρόνια και ενδίδουν στο ανάθεμα των πολιτικών προσώπων, χειροκροτώντας κάθε διαπόμπευση και κάθε ξυλοδαρμό…Ακόμη και του Νταλάρα, ως σύζυγο βουλευτή…

ΑΛΛΑ, δεν εκφράζει αυθεντικά μόνο την εναντίωση στο σύνολο του πολιτικού συστήματος η «Χρυσή Αυγή»…Εκφράζει με τον πλέον χυδαίο τρόπο την εναντίωση σε κάθε ξένο: είτε τριτοκοσμικό «που έρχεται στην Ελλάδα και στερεί μια θέση εργασίας από τον έλληνα» κατά τη λογική της, είτε ευρωπαίο που απειλεί με «νέα κατοχή» την Ελλάδα, τον ιερό τόπο και τον περιούσιο λαό της…Κι αν το πρώτο σκέλος (ο φτωχός τριτοκοσμικός) τη διαφοροποιεί, το δεύτερο (οι κακοί Ευρωπαίοι) της δίνουν πόντους, αφού μπορεί να «πουλάει» εθνικισμό εντελώς αποενοχοποιημένα σε σχέση με τους υπολοίπους (αριστερούς και δεξιούς)…

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όσο ο λαϊκισμός των πολιτικών στην Ελλάδα θα επιμένει στο πλαίσιο της «λαολειχίας» που τον διακρίνει, να εστιάζει στις ευθύνες των κακών ξένων και των κακών πολιτικών, η απάντηση δεν θάναι κάποιοι άλλοι «καλοί πολιτικοί» και κάποιοι άλλοι «καλοί ξένοι», αλλά ο κ. Μιχαλολιάκος και τα παλικάρια του…

1 σχόλιο:

  1. …Και ξαφνικά, στην Ελλάδα του 2012 έγινε το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ…Αυτό που όλοι απεύχονταν…
    ΑΠΕΛΥΘΗΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
    Μέσα στα πλαίσια των περικοπών ένας οργανισμός-από τους παλιότερους- που είχε προσφέρει πολλά στην Ελληνική κοινωνία, έκλεισε.
    Ο οργανισμός αυτός Ο.Π.Δ.Α (Οργανισμός Πεταλώματος Δασικής Ακρίδας),οδηγήθηκε στο κλείσιμο αφήνοντας στο δρόμο 69 υπαλλήλους που εργάζονταν εκεί και πρόσφεραν τα μαλα τόσα χρόνια στο κοινωνικό σύνολο.
    ΑΠΕΛΥΘΗΣΑΝ ΛΟΙΠΟΝ 69 ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
    Μεγάλη ταραχή επήλθε στην Ελληνική κοινωνία και-όπως ήταν φυσικό- δεκάδες σύλλογοι και κόμματα έκαναν οργισμένες δηλώσεις:
    -Η Ν.Δ. ανακοίνωσε ότι το μέτρο είναι προσωρινό και ότι μόλις εξομαλυνθεί η οικ. κατάσταση της χώρας αυτοί οι απολυμένοι θα επανέλθουν σε οργανισμούς με παρόμοιο αντικείμενο εργασιών.
    -Το ΠΑΣΟΚ σε μια οργισμένη δήλωση του κ. Βενιζέλου τονίζει ότι θα έπρεπε για τους απολυμένους να ακολουθηθεί η εργασιακή εφεδρεία ώστε να πληρώνονται μέχρι να βγουν στη σύνταξη.
    -Ο κ. Τσίπρας δήλωσε, ότι αυτή η ενέργεια της κυβερνητικής τρόικας θα βρει αντιμέτωπους όλους τους Έλληνες σε οποιονδήποτε πολιτικό χώρο και αν ανήκουν.
    -Η κ. Παπαρήγα είπε ότι ο Λαός θα πρέπει να βγει στον δρόμο και να ανατρέψει τα σχέδια του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου που στόχο έχουν την υποδούλωση του Λαού από ντόπια και ξένα συμφέροντα και στην περαιτέρω εξαθλίωσή του.
    -Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων δήλωσε ότι η κάθε μία απόλυση δημ. υπαλλήλου, είναι και ένα καρφί στο φέρετρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
    -Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι –σε μια πράξη διαμαρτυρίας-το βράδυ του Σαββάτου θα διοργανώσει κυνηγητό μεταναστών στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών, και συγκεκριμένα πέριξ των πλατειών: Αγ. Παντελεήμονα, Κολιάτσου, Πλ.Αμερικής. Την Παρασκευή το μεσημέρι θα ανακοινωθούν-σε συνέντευξη τύπου- τα δώρα για τους νικητές.
    -Ο εκπρόσωπος των Οικολόγων τόνισε ότι η σωτηρία της καφέ αρκούδας είναι υπόθεση που αφορά όλους μας.
    Επίσης διάφοροι σύλλογοι προέβησαν σε οργισμένες ανακοινώσεις:
    -Ο Σύλλογος Ανέργων Ιδιωτικού Τομέα τόνισε, ότι η απόλυση εργαζομένων δεν είναι ποτέ η λύση, και ότι οι 1,5 εκ. άνεργοι του ιδιωτικού τομέα το γνωρίζουν αυτό πάνω στο πετσί τους. Καμία απόλυση λοιπόν, καταλήγει η δήλωσή τους.
    -Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Στελεχών ΠΑΣΟΚ «Ο Άγιος Αντρέας» τονίζει σε οργισμένη του δήλωση ότι είναι αισχρό μια δεξιά κυβέρνηση να απολύει ανθρώπους που αξιοκρατικά –από την εποχή του αείμνηστου ΑΝΤΡΕΑ-είχαν προσληφθεί, αναδειχθεί και προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο απ’ τον σημαντικό αυτόν Οργανισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.