Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Οικουμενική κυβέρνηση αλλά μόνο στο ποδόσφαιρο…


ΕΚΤΟΣ από την Ελλάδα, προ των πυλών της χρεοκοπίας βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός… Και προ του κινδύνου να τεθεί εκτός … ευρωζώνης (η ΟΥΕΦΑ τον απειλεί με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις), μια ομάδα φίλων του συνασπίσθηκαν προχθές και ίδρυσαν το «Σωματείο Φίλων του Παναθηναϊκού» με στόχο αρχικά να βρουν τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για να μην βρεθεί εκτός Ευρώπης ο σύλλογος και στη συνέχεια να τον εξυγιάνουν οικονομικά με τη μετατροπή του σε εταιρία λαϊκής βάσης: μέτοχοι θα είναι όσοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θελήσουν να αγοράσουν μετοχές. Το κεφάλαιο που θα συγκεντρωθεί από τις εισφορές των φίλων του ΠΑΟ θα καλύψει τα ελλείμματα και θα δώσει τη δυνατότητα στο σύλλογο να ξεπεράσει το οικονομικό του πρόβλημα, ενώ όσοι αγοράσουν (λίγες ή πολλές) μετοχές δεν προσδοκούν κέρδη… Συνεισφέρουν απλώς, υπέρ της σωτηρίας της ομάδας που αγαπούν…

ΠΟΙΟΙ μετέχουν στην οικουμενική αυτή κίνηση για την οικονομική εξυγίανση και σωτηρία του Παναθηναϊκού; Εφοπλιστές και καναλάρχες (Πολέμης, Αλαφούζος), εκπρόσωποι του βιομηχανικού κόσμου (ο πρώην πρόεδρος του ΟΤΕ και μέλος του ΣΕΒ Παναγιώτης Βουρλούμης), πολιτικοί με άκρως νεοφιλελεύθερο προσανατολισμό (ο Τάσος Αβραντίνης της «Δράσης» του Στέφανου Μάνου και ο Γιάννης Παναγιωτίδης, στέλεχος και υποψήφιος του ιδίου κόμματος), πολιτικοί της light Αριστεράς (ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης), αλλά και της hard Αριστεράς (Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ), δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες κάθε πολιτικής απόχρωσης (Παπαχελάς, Τσίμας, Ζουγανέλης, Μαχαιρίτσας)… Μαζί τους, ένας τραπεζίτης (Βγενόπουλος) και έπεται σειρά μεγαλόσχημων οικονομικών παραγόντων που στηρίζουν το σχήμα και προτίθενται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη (Βασιλόπουλος, Πατέρας και αρκετοί ακόμα…)

ΕΝΑ εικοσιτετράωρο πριν από τις εκλογές, αναρωτιέμαι πως όλοι αυτοί μπόρεσαν και συμφώνησαν σε ένα σχέδιο σωτηρίας του χρεοκοπημένου Παναθηναϊκού και αδυνατούν ως opinion makers να συναινέσουν στη διαμόρφωση ενός σχεδίου εξυγίανσης της χρεοκοπημένης Ελλάδας… Γιατί π.χ. δεν κατήγγειλε η κυρία Κανέλλη ότι λύσεις με τη συμμετοχή εφοπλιστών και διαπλεκόμενων δεν υπάρχουν και να ζητήσει την έξοδο του Παναθηναϊκού από την Ευρώπη; Γιατί δεν είπαν οι δεξιοί του σωματείου «δεν συνεργαζόμαστε με τους αριστερούς» και οι αριστεροί «δεν συνεργαζόμαστε με τους δεξιούς»; Γιατί δεν είπαν κάποιοι «καλύτερα χρεοκοπημένος ο Παναθηναϊκός παρά εκβιαζόμενος από την ΟΥΕΦΑ»; Γιατί δεν τσακώθηκαν για το ποιος φταίει που έφτασε ως εδώ ο Παναθηναϊκός, αλλά εστιάζουν στο πως θα σωθεί; Γιατί εντέλει, οι ποδοσφαιρικές ομάδες τίθενται υπεράνω πολιτικών συνταγών για την οικονομική τους εξυγίανση (και υπάρχουν «μονόδρομοι»), ενώ οι εθνικές οικονομίες γίνονται πεδία διασταύρωσης τόσων συνταγών όσοι και οι επίδοξοι εθνοσωτήρες;

ΑΚΟΥΩ σε όλες τις τηλεοπτικές συζητήσεις να προβάλλεται σαν επιχείρημα υπέρ της αυτοδυναμίας, το ότι «στην Ελλάδα δεν έχουμε κουλτούρα συνεργασιών»…Σωστό… Αλλά, τι σημαίνει αυτό; Ότι, επειδή δεν έχουμε ως τώρα, δεν πρέπει να αποκτήσουμε ποτέ; Ότι, επειδή μεγαλώσαμε με την πατρική συμβουλή «μόνος σου!... μακριά από συνεταίρους» πρέπει να διαιωνίσουμε τον εγωισμό μας; Και εν πάση περιπτώσει: όσοι λαοί έχουν «κουλτούρα συνεργασιών», πως την απέκτησαν… Ήταν στο … DNA τους; Ή απλώς εφήρμοσαν στην πράξη αυτό που εμείς «πιπιλίζουμε» ως καραμέλα, ότι δηλαδή «οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν»;

ΑΠ’ ΟΤΙ φαίνεται, από αύριο το βράδυ, θέλοντας και μη, θα υποχρεωθούμε να αποκτήσουμε κουλτούρα συνεργασιών… Για να μην «σπάσουμε τα μούτρα μας» αρκεί να δούμε την Ελλάδα, με τον ίδιο ρεαλισμό που κάποιοι είδαν τον Παναθηναϊκό… Να την βάλουμε πάνω από τις ιδεοληψίες μας και να περπατήσουμε αποφασιστικά τον «μονόδρομο»… Θαύματα, δεν γίνονται… Το κατάλαβαν αυτοί που συνασπίστηκαν για να εξυγιάνουν οικονομικά τον Παναθηναϊκό και ζητούν «χαράτσι» για να καλυφθούν τα ελλείμματα όχι μόνο από τους εφοπλιστές φίλους του, αλλά και από τους απλούς οπαδούς του, που δεν τα δημιούργησαν… Ας το καταλάβουμε κι εμείς…

2 σχόλια:

  1. Εχω πολλές φορές εκφραστεί θετικά για την πολιτική σοφία και ωριμότητα που επιδεικνύει ο Ελληνικός Λαός σε όλες τις πολιτικές του πράξεις και κυρίως στις εκλογικές αναμετρήσεις.
    Σ’ αυτές ωστόσο τις εκλογές ο Λαός επέδειξε και μια φρεσκάδα και έναν ριζοσπαστισμό που με εξέπληξαν, ευχάριστα εννοείται.
    Ανέδειξε καινούργιους πολιτικούς σχηματισμούς και επανέφερε πολιτικές προσωπικότητες από το παρελθόν με προσφορά στον τόπο.
    -Προσωπικότητες όπως:
    Βύρωνα-μου πήρε ο αέρας τα μαλλιά-Πολύδωρα
    Θεοδώρα-σανό δύο γαιδούρια-Τζάκρη
    Γιώργο-ταρίφα-Παπαθανασίου
    Εφη-παιδί σωλήνας-Χριστοφιλοπούλου.

    Εφερε στην επιφάνεια νέα ελπιδοφόρα πολιτικά κόμματα:
    -Την Χρυσή Αυγή που αποτελείται κυρίως από κάτι καρδαμωμένα παλληκάρια που φροντίζουν για όλα:Απ’ το να περάσουν μια γριούλα απέναντι μέχρι την εξόντωση όλων των μεταναστών και την διατήρηση της υπεροχής της Ελληνικής Φυλής απέναντι στα αλλοδαπά μιάσματα.
    -Τους Ανεξάρτητους Ελληνες που ο αρχηγός της-ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας (που βρήκε ωστόσο ένα εργοστάσιο απ’ τον πατέρα του) και πολιτικά «παρθένος» (εκτός απ’ την περίοδο που ήταν υπουργός στις κυβερνήσεις Καραμανλή) - κρατάει σκληρή γραμμή, αρνείται να συνεργαστεί με τους άλλους, λέει να φύγουμε απ’ το μνημόνιο(χωρίς να ξεκαθαρίζει ωστόσο που θα βρεθούν τα χρήματα για τις ανάγκες του κράτους), και εμπλούτισε την Ελληνική Βουλή με προσωπικότητες όπως: Τέρενς Κουίκ, Γιάννη Μανώλη και Παύλο Κοντογιαννίδη.

    Κατακρήμνισε τα τέως «μεγάλα» κόμματα Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ.

    Εφερε στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Ανέδειξε λοιπόν έναν ηγέτη με ένα μειονέκτημα και άπειρα πλεονεκτήματα: Δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του, αλλά είναι ένας πολιτικός άνδρας που μοιάζει εκπληκτικά στην συμπεριφορά με τον αξέχαστο ΗΓΕΤΗ μας Αντρέα. Του μοιάζει δε τόσο πολύ που αν ήμουν Ινδός και πίστευα στην μετενσάρκωση θα έλεγα ότι είναι ο ίδιος ο Αντρέας μεταμορφωμένος σε ένα υπέροχο τριανταπεντάχρονο παλληκάρι που χειρίζεται άψογα τον λόγο, με μαλλί πάντα άψογο, φαβορίτα, και ρούχα πάντα trendy.

    Τέλος απέκλεισε από την είσοδο στην Βουλή σε κάτι «γραφικά» κόμματα όπως είναι οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ που αμολάνε τα φίδια στα χωράφια και ενδιαφέρονται μόνο για την διαβίωση της καφέ αρκούδας και την αναπαραγωγή της κρασπεδοχελώνας, τους Τζήμερο-Μάνο που επιμένουν φορτικά σε γραφικότητες όπως η απόλυση των υπεράριθμων δημ. υπαλλήλων και ο περιορισμός του δημόσιου τομέα.

    Αυτός είναι ο Ελληνικός Λαός, ο μικρός ο ΜΕΓΑΣ.
    Εκανε την έκπληξη σ’ αυτές τις εκλογές, και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
    Ανέλυσε σωστά τα δεδομένα, σκέφτηκε σοφά και έκανε το σωστό:ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είχα μια κρυφή ελπίδα ότι όντως οι βλακείες που συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα είναι όντως γιατί μας ψεκάζουν οι εξωγήινοι ..... δυστυχώς όμως....



    'Απάντηση στις διαδικτυακές φήμες, περί ψεκασμού των κατοίκων με χημικά από τα αεροπλάνα, δίνει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας με ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του.
    Μετά από τα πολλά τηλεφωνήματα και email που δέχθηκε το γραφείο του Αρχηγού ΓΕΑ , δόθηκε στη δημοσιότητα η ακόλουθη ανακοίνωση:
    "Σε απάντηση ερωτήσεων αρκετών συμπολιτών μας που αφορούν σε ίχνη που παρατήρησαν στον ελληνικό εναέριο χώρο, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει τα εξής:
    1. Καμία πτήση ψεκασμού με χημικές ουσίες δεν εκτελείται πάνω από ελληνικό έδαφος, εκτός ελάχιστων που αφορούν ψεκασμούς σε περιορισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις από πολύ χαμηλό ύψος, οι οποίες πάντως δεν έχουν αρχίσει ακόμη για το έτος 2012.
    2. Τα λευκά ίχνη που παρατηρούνται και ενδεχόμενα προκαλούν ανησυχία, αποτελούνται από νερό υπό τη μορφή σταγονιδίων ή μικροσκοπικών παγοκρυστάλλων και οφείλονται στη συμπύκνωση των υδρατμών, που περιέχονται στα καυσαέρια των πολιτικών αεροσκαφών τα οποία κινούνται σε αεροδιαδρόμους άνωθεν της χώρας μας.
    3. Η συμπύκνωση των υδρατμών των καυσαερίων αποτελεί φυσικό φαινόμενο και οφείλεται στη χαμηλή θερμοκρασία του αέρα στα μεγάλα ύψη όπου κινούνται τα αεροσκάφη αυτά. Το ίδιο φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί και στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων τις πολύ ψυχρές ημέρες. Ο χρόνος κατά τον οποίο είναι ορατά τα ίχνη συμπύκνωσης μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στο ύψος πτήσης.
    4. Οι πτήσεις των αεροσκαφών αυτών εγκρίνονται και ελέγχονται ανά πάσα στιγμή από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας μας, ενώ η Πολεμική Αεροπορία εξασφαλίζει ότι δεν εισέρχεται άλλο ίχνος στον ελληνικό εναέριο χώρο για άλλη δραστηριότητα.'


    Με λίγα λόγια απλά είμαστε ηλίθιοι και με σφραγίδα κρατικής υπηρεσίας...
    τώρα που αποδείχτηκε ότι αυτός που έχει προβοσκίδα και ζυγίζει 10 τόνους είναι ελέφαντας και όχι μυρμιγκοφάγος άντε να βρεις κατάλληλη δικαιολογία γι'αυτά που γίνονται στη χώρα μας.... μια χαρά τα είχαμε φορτώσει όλα στο ψεκασμό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.