Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Θα νοσταλγήσουμε τον Παπαδήμο;

ΠΕΡΑ από το αυτονόητο ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται επ’ άπειρον από μια κυβέρνηση που δεν έχει εκλεγμένο πρωθυπουργό (άρα επιβάλλεται να γίνουν εκλογές μόλις τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις για την οικονομική ανακούφιση της χώρας) υπάρχει και το ζήτημα των φιλοδοξιών εκείνων που περιμένουν «στην ουρά» για να μας κυβερνήσουν…Γι’ αυτό και καθημερινά αναδεικνύονται δύο «σχολές σκέψης» αναφορικά με το ενδεχόμενο παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου: η μια «πιέζει» για άμεση διεξαγωγή εκλογών επικαλούμενη το σύνταγμα κι η άλλη επικαλούμενη την ανάγκη να δραστηριοποιηθεί επιτέλους μια άλλη κυβέρνηση για να φέρει την πολυπόθητη «ανάπτυξη»…
ΟΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ δεν είναι κακό πράγμα…Αρκεί να εκδηλώνονται στο σωστό τάϊμινγκ…Εάν π.χ. είσαι φέρελπις υπουργός Εξωτερικών στα σαράντα σου και ρίξεις την κυβέρνηση σου πριν την ώρα της για να δρομολογήσεις διαδικασίες εκπλήρωσης των φιλοδοξιών σου, θα βρεθείς να μετανιώνεις που δεν είχες υπομονή και θα τιμωρηθείς να περιμένεις μια σχεδόν εικοσαετία για νάρθει και πάλι η ώρα σου…Κι αν όταν πλησιάζει η (νέα) ώρα σου δεν δείξεις ότι έμαθες να περιμένεις, αλλά πιέζεις και πάλι τα πράγματα και βιάζεσαι, μοιραία θα σε περιμένει και νέα τιμωρία…
Η ΒΙΑΣΥΝΗ στην πολιτική δυστυχώς δεν επιβραβεύεται…Το ξέρει καλά κι ο Αντ. Σαμαράς, το ξέρει κι ο Ευαγ. Βενιζέλος που βιάστηκε να προαναγγείλει κάποτε το τέλος του Γιώργου Παπανδρέου και το πλήρωσε…Γι’ αυτό τώρα υπομένει στωικά τον ατέλειωτο επίλογο του πρώην πρωθυπουργού και δεν εξωτερικεύει την εγρήγορσή του για τη διαδοχή…
ΕΧΟΝΤΑΣ συνεπώς, ως σύμμαχο τα «τραύματα» που προκάλεσε η βιασύνη στους φιλόδοξους της επόμενης ημέρας (αλλά και όσους άλλους διδάχθηκαν από τα λάθη των παραπάνω) η κυβέρνηση Παπαδήμου μπορεί να αισθάνεται ότι, όχι απλώς θα μακροημερεύσει, αλλά μπορεί να μετασχηματιστεί κιόλας την ώρα ακριβώς που κάποιοι μετρούν αντίστροφα τις μέρες της! Μη ξεχνάμε ότι ο χρονικός της ορίζοντας προσδιορίστηκε αρχικά για τις 19 Φεβρουαρίου, τώρα όλοι μιλούν για μέσα ή τέλη Απριλίου κι αν η πρόβλεψη τους είναι έγκυρη αναρωτιέται κανείς τι νόημα θα είχε ένας ανασχηματισμός με ημερομηνία λήξεως 60 ημερών!..
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ από ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το «η χώρα είναι πάνω από τις προσωπικές φιλοδοξίες»…Πράγματι, οι προσωπικές φιλοδοξίες μπορούν να περιμένουν από την ώρα που δεν συνδέονται με ένα όραμα για την έξοδο από την κρίση που θα εμπνεύσει τον ελληνικό λαό…Αν πχ η εκλογή Σαμαρά στην πρωθυπουργία ταυτίζονταν με μια συγκεκριμένη πρόταση για τη σωτηρία της χώρας, δεν θα χρειαζόταν να μας υπενθυμίζει συνεχώς ο πρόεδρος της ΝΔ την ανάγκη να γίνουν άμεσα εκλογές… Θα πίεζε η ίδια η κοινωνία αναζητώντας διέξοδο στα αδιέξοδα…Προς το παρόν, η κοινωνία παρακολουθεί μάλλον αδιάφορη τις συνταγές για έξοδο από την κρίση που προτείνουν τα κόμματα της ευρείας συμπολίτευσης και εκείνα της αντιπολίτευσης…Γι αυτό και στις δημοσκοπήσεις θριαμβεύει ο ΚΑΝΕΝΑΣ! Γι αυτό και πέραν των πολιτικών αρχηγών που επείγονται να μετρήσουν τις δυνάμεις τους (Σαμαράς, Τσίπρας, Παπαρήγα κλπ) η κοινωνία δεν δείχνει καμιά πρεμούρα να ψηφίσει…Να γιουχαΐσει μόνο θέλει!...
ΕΚΛΟΓΕΣ βέβαια πρέπει να γίνουν μόλις ολοκληρωθεί το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου…Αλλά που τελειώνει αλήθεια το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου; Στην ολοκλήρωση του «κουρέματος» και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης…Ωραία! Που σημαίνει ότι τις ιδιωτικοποιήσεις, το «λιγότερο κράτος», την πάταξη της ανεργίας, την πάταξη της διαφθοράς, την πάταξη της φοροδιαφυγής, το τέλος της γραφειοκρατίας και την ανάπτυξη θα την αναλάβουν μετά τις εκλογές οι «συνήθεις ύποπτοι» που δεν τα έκαναν όλα αυτά ούτε όταν τα προέβλεπαν στο πρόγραμμά τους…Ας ελπίσουμε ότι δεν θα νοσταλγήσουμε τον Παπαδήμο τότε!..

2 σχόλια:

  1. Σοκ στην επιστημονική κοινότητα απετέλεσε η ανακάλυψη ενός τρωκτικού, στην περιοχή των Βαλκανίων, που δεν είχαν δει ποτέ έως τώρα οι άνθρωποι. Οι επιστήμονες στα εργαστήρια μελέτησαν τα χαρακτηριστικά και την συμπεριφορά αυτών των περίεργων ζώων.
    Χαρακτηριστικά:
    -Πράσινο δέρμα, μακρύ σώμα.
    -Έρπει, γλύφει, αλλά και περπατάει.
    -Την τροφή του την βρίσκει από φωλιές γειτονικών ζώων όταν βγαίνουν αυτά για κυνήγι.
    -Το αρσενικό αναπαράγεται συνήθως με θηλυκά πολύ μικρότερης ηλικίας.
    -Τα αρσενικά μένουν με την μητέρα τους για πολλά χρόνια, και επηρεάζονται στη συμπεριφορά τους πάρα πολύ από αυτήν.
    -Ζούνε συνήθως δεμένες οι οικογένειες μεταξύ τους. Τα αδέλφια δεν αποχωρίζονται παρά μόνο από τον θάνατο. Η Μητέρα κυριαρχεί όλων.
    -Είναι ευπροσάρμοστο τρωκτικό. Αποφεύγει όσο μπορεί τις μετακινήσεις και την σωματική κούραση.
    -Βγάζουν έναν περίεργο ήχο από το στόμα. Κάτι σαν σφύριγμα. Οι επιστήμονες που το μελέτησαν αποφάνθηκαν ότι είναι ένα είδος καλέσματος προς άλλα ζώα για να τους φέρνουν τροφή, επειδή όπως αναφέρθηκε, τα ίδια αποφεύγουν την κούραση.
    -Ζουν, κινούνται και αναπαράγονται στο σκοτάδι. Αποφεύγουν το φως.
    -Μερικά από αυτά γίνονται υπέρβαρα. Οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα αν οφείλεται σε συγκυριακή αφθονία τροφής ή σε κάποιο πρόβλημα υπερθυρεοειδισμού.
    -Όταν η τροφή λιγοστεύει παρατηρούνται στην αγέλη συμπεριφορές κανιβαλισμού. Σ’ αυτήν την περίπτωση το ένα προσπαθεί να φάει το άλλο, ακόμα κι’ αν ανήκουν στην ίδια οικογένεια.
    Οι επιστήμονες ονόμασαν το συγκεκριμένο ζώο Troktikus Pasokous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντρέα μην παραλείψεις να επισκεφθείς και να διαβάσεις ενδελεχώς τη σελίδα του σημερινού σου φιλοξενούμενου, προέδρου του Ελληνικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος:
    http://economouapostolos.com
    Εγγυημένη ψυχαγωγία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.