Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Έπεσε μόνος του από το ποδήλατο ο Γιώργος;

ΣΥΜΦΩΝΑ με τις θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται στην Ελλάδα, ο Κώστας Καραμανλής παράτησε το Μαξίμου και κατέφυγε στη Ραφήνα γιατί του είχαν κάνει τον βίο αβίωτο οι Αμερικανοί που έβλεπαν τα συμφέροντά τους να χάνονται υπέρ των Ρώσων…Το ότι ένα εκατομμύριο πρώην ψηφοφόροι της ΝΔ το καλοκαίρι του 2009 προτίμησαν να πάνε για μπάνιο αντί να τον ψηφίσουν στις ευρωεκλογές δεν δείχνει αποτυχία: απλώς όλοι αυτοί ήταν τόσο σίγουροι ότι η διακυβέρνηση της χώρας βρίσκονταν σε καλά χέρια που σκέφτηκαν «γιατί να χάσουμε το μπάνιο μας»…Οι ίδιοι ψηφοφόροι πάντως, αν γνώριζαν από το 2009 τον πόλεμο που έκαναν οι Αμερικανοί στον Καραμανλή δεν θα προτιμούσαν και στις εθνικές εκλογές την αποχή (που έδωσε στο Γιώργο δέκα μονάδες διαφορά), αλλά θα πήγαιναν να τον στηρίξουν…Απλώς, η συνωμοσία των Αμερικανών δεν τους γνωστοποιήθηκε εγκαίρως…
ΠΟΙΟΣ ωφελήθηκε από την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή; Οι Αμερικανοί βεβαίως και ο Γιώργος Παπανδρέου που σύμφωνα με άλλη θεωρία συνωμοσίας ήρθε για να κυβερνήσει και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα τους…Αλλά, πάνω που ο Γιώργος τα πήγαινε μια χαρά κι ήταν ευχαριστημένοι και οι Έλληνες (που ευημερούσαν μαζί του) και οι Αμερικανοί, παραιτήθηκε…Παρέδωσε στον κ. Παπαδήμο την εξουσία με κρύα καρδιά γνωρίζοντας τον κίνδυνο να χαθεί μια καλή συνέχεια της δικής του θητείας μέσω της Έλσας Παπαδημητρίου ή του Φίλιππου Πετσάλνικου…Και πάνω που σκέφτονταν να παραδώσει αναλόγως την ηγεσία και τού ΠΑΣΟΚ (στον Πετσάλνικο ή στη Ροδούλα Ζήση) αποφάσισε να αποκαλύψει την αλήθεια στον ελληνικό λαό: όχι, αυτόν δεν τον «έφαγαν» οι Ρώσοι ή οι Αμερικανοί, αλλά ο πανίσχυρος εκδότης Σταύρος Ψυχάρης γιατί αρνήθηκε να εγκρίνει ένα ακόμη θαλασσοδάνειο στην εφημερίδα του!.. Αν ο κ. Ψυχάρης είχε πάρει το δάνειο, η εφημερίδα του είναι βέβαιο ότι θα έγραφε για τον Γιώργο αυτό που ο ελληνικός λαός αισθάνεται γι αυτόν: ότι δηλαδή, κυβέρνησε με σύνεση και μέσα σε δύο χρόνια πέτυχε όσα όλες μαζί οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να πετύχουν: έσωσε την οικονομία από την καταστροφή, τιθάσευσε την κλιματική αλλαγή, προώθησε την κάθαρση στο ποδόσφαιρο και τρομοκράτησε τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί με την ιδέα του για δημοψήφισμα…Όταν αναγκάστηκε να παραδώσει την εξουσία δεν είπε στον λαό ότι έφυγε λόγω Ψυχάρη γιατί δεν θέλησε να πυροδοτήσει την ήδη έκρυθμη κατάσταση της χώρας με διαδηλώσεις υπέρ της παραμονής του στην εξουσία!..
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ βέβαια, όλα αποκαλύπτονται και τώρα ξέρουμε ότι η Ελλάδα σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές της ιστορίας της είχε τους καλύτερους πολιτικούς: απλώς τον έναν δεν τον ήθελαν οι Αμερικάνοι και τον άλλον ο Ψυχάρης…Πιστεύει άραγε κανείς μετά από τις συνταρακτικές αυτές αποκαλύψεις, ότι ο Καραμανλής είχε χτυπήσει μόνος του το πόδι στο ποδόσφαιρο ή ότι έπεσε τυχαία από το ποδήλατο του ο Γιώργος;
ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ συνωμοσίας σ’ αυτή τη χώρα είναι ολόκληρη επιστήμη, όπως έχουμε ξαναπεί…Αλλά πλέον, δεν χρειάζονται βαρύγδουπες θεωρίες, αρκούν οι «ιστορίες για μικρά παιδιά» για να μετατοπίσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από την ανεπάρκεια κάποιου στη διαπλοκή κάποιου άλλου… Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν είτε με τους ίδιους πρωταγωνιστές (Γιώργος στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ) ή άλλους (Ανδρέας διωκόμενος από τους εκδότες, Μητσοτάκης στο στόχαστρο των διαπλεκόμενων κλπ)…Είναι μια επιτυχημένη μέθοδος που δοκιμάζει τη νοημοσύνη των πολιτών…Η δημοσιοποίηση της θεωρίας του Γιώργου βρήκε «ευήκοα ώτα» όπως φάνηκε την επόμενη κιόλας ημέρα στο διαδίκτυο… Πιθανότατα θα του φανεί χρήσιμη και δεν θα παραδώσει εύκολα τα όπλα… Αρκεί μέχρι την ημέρα της κρίσεως να μην πέσει από το ποδήλατο ή να μη χαθεί με το κανό…..

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


    Κατόρθωσα, με χίλιες μύριες δυσκολίες είναι η αλήθεια, να αποκτήσω το προσωπικό ημερολόγιο του πρώην πρωθυπουργού μας Γ.Α.Π. Μη θέλοντας να κουράσω το αναγνωστικό κοινό θα ήθελα να αναφέρω μόνο τις συγκλονιστικότερες στιγμές στην διάρκεια της ζωής αυτού του πολιτικού Άνδρα.
    -Σε ηλικία 8 ετών είπε την πρώτη του λέξη:Μπαμπά. Αμέσως ο πατέρας του (ο αείμνηστος ηγέτης Αντρέας) έδωσε εντολή και φωταγωγήθηκε το Καστρί, ερρίφθησαν πυροτεχνήματα-χαμηλής ισχύος- και ακολούθησε τρικούβερτο σοσιαλιστικό γλέντι. Ένας φίλος της οικογένειας (ο κ.Κάρολος) πρότεινε στον πατέρα του εύγλωττου νεαρού να ανακηρυχτεί αυτή η ημερομηνία σε εθνική εορτή.
    Ο πατέρας αφού το ζύγισε στο μυαλό του το απέρριψε με την αιτιολογία ότι θα ήταν προκλητικό στην κοινωνία.
    -Σε ηλικία 16 ετών κάποιος φίλος του, του σφύριξε ότι ο Αϊ-Βασίλης είναι μυθικό πρόσωπο. Αυτό τον συγκλόνισε. Επί δεκαπέντε συνεχόμενες μέρες αρνιόταν να πάρει breakfast, δεν διάβαζε τα μαθήματα σοσιαλιστικής αγωγής(την ζωή του Στάλιν, του Τσαουσέσκου, του Καντάφι και διαφόρων άλλων διασήμων σοσιαλιστών), και κάθε απόγευμα αρνιόταν να κατέβει στον κήπο να παίξει τσέρκι. Τα προβλήματα λύθηκαν όταν η Μητέρα του τον διαβεβαίωσε ότι τα δώρα που έπαιρνε κάθε πρωτοχρονιά θα συνεχίσει να τα παίρνει ανελλιπώς.
    -Σε ηλικία 23 ετών διδάχτηκε την βασική λειτουργία του ποδηλάτου. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έμαθε ότι η πίεση στα πετάλια μεταφέρει κινητική ενέργεια μέσω της αλυσίδας στον πίσω τροχό. Μετά από εντατική προπόνηση έξι μηνών κατόρθωσε να κάνει τον γύρο του σπιτιού του χωρίς να πέσει. (32 χρόνια αργότερα έμαθε –με άσχημο τρόπο- ότι δεν πειράζουμε την αλυσίδα ενώ βρισκόμαστε εν κινήσει.)
    -Σε ηλικία 27 ετών (και λίγους μήνες πριν παντρευτεί) η Μητέρα του του εξήγησε ότι τα παιδιά δεν τα φέρνει ο πελαργός. Του έκανε ένα τριήμερο σεμινάριο και του ανέλυσε την όλη διαδικασία, ξεκινώντας με την χρησιμοποίηση του (κλασσικού) παραδείγματος της μελισσούλας.
    -Το πόσο είχε επηρεαστεί από τον μύθο του Αι-Βασίλη φαίνεται από τον τρόπο που αντέδρασε όταν στην ηλικία των 46 ετών του είπαν σε κάποια υπηρεσιακή συνεδρία ότι τους μισθούς στο δημόσιο τους πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι από δανεικά που παίρνει το κράτος από τους Ξένους. Έπεσε σε βαθιά περισυλλογή, και σε μια εσωτερική αναζήτηση που διήρκεσε περίπου δυόμισι χρόνια.
    -Τέλος στην τρυφερή ηλικία των 55 ετών διαπίστωσε πόσο χαμηλά μπορούσε να πέσει ο σοφός Ελληνικός Λαός: Τον ψήφισε για πρωθυπουργό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.