Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Υπάρχει θεός;

Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ είναι η λύση για να μην υποδεχτούμε το φετινό χειμώνα με μελαγχολία ανάλογη εκείνης με την οποία ζήσαμε τον περυσινό χειμώνα… Γιατί ο Χόκινγκ; Γιατί συνέγραψε ένα νέο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει 9 Σεπτεμβρίου με τίτλο «Το μεγάλο σχέδιο». Σ’ αυτό ο διάσημος επιστήμων θεμελιώνει την άποψη ότι ο θεός δεν δημιούργησε το Σύμπαν, το οποίο – όπως υποστηρίζει – σχηματίστηκε από μόνο του εκ του μηδενός με τη λογική των νόμων της φύσης… Μπορεί σ’ αυτή την άποψη να κρύβεται το φάρμακο κατά της μελαγχολίας; Μπορεί…
ΩΣ γνωστόν η μελαγχολία όλων μας οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ (και κυρίως οι πρωινές εκπομπές) πραγματεύονται το ζήτημα της οικονομικής κρίσης: «χρεοκοπήσαμε», «πτωχεύουμε», «φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια μας» κλπ… Οι δημοσιογράφοι από καταβολής κόσμου γνωρίζουν ότι ο πανικός «πουλάει». Εξ ου και η σεισμολαγνεία, η πολεμολαγνεία, η ιολαγνεία, η εσχατολαγνεία κλπ που κατά καιρούς χαρακτηρίζουν τα ενημερωτικά προγράμματα των σταθμών. Συνεπώς, κανείς δεν προτίθεται να μετριάσει την ένταση της αποτίμησης του φαινομένου της κρίσης: είμαστε όλοι υποψήφιοι πελάτες ψυχολόγων, ψυχιάτρων κλπ.
ΕΚΤΟΣ από τον πανικό όμως «πουλάνε» και οι λεγόμενες «αιρετικές» απόψεις… Οι απόψεις δηλαδή που ανατρέπουν τις «λογικές» με τις οποίες μεγαλώσαμε… Ιδιαιτέρως οι περί την αμφισβήτηση του θεού απόψεις «μοσχοπουλάνε» αν στο απέναντι «παράθυρο» βάλεις τον Άνθιμο, τον παπα – Τσάκαλο, τη Λουκά και όσους υποθέτουν ότι μπορούν να ξεμπροστιάσουν τον Χόκινγκ στο πλαίσιο μιας εκπομπής… Αν επενδύσουν σ’ αυτή την «αναμέτρηση» τα media και περισσότερη τηλεθέαση θα έχουν κι εμείς θα απαλλαγούμε από το άχθος του να ξεκινάμε τη μέρα μας με επικήδειους περί την οικονομία και το βιοτικό μας επίπεδο…
ΕΠΙ ΤΗΣ ουσίας τώρα: πιστεύετε ότι το σύμπαν έγινε χωρίς να βάλει το χέρι του ο θεός; Γιατί όχι… Μήπως η χρεοκοπία δεν ήρθε χωρίς να βάλει το χέρι του ο Καραμανλής;

5 σχόλια:

  1. ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ...
    Τι μου θύμισαν τα νέα πρόσωπα που μπήκαν στην κυβέρνηση:
    -Παπουτσής.Ο νταραβεριτζής του Σάμινα.Λαικιστής,και θρασύς όσο δεν παίρνει.Της χρυσής γενιάς του πολυτεχνείου:Λαλιώτης,Τζουμάκας,Παπουτσής.
    -Χυτήρης.Οι παλιότεροι τον θυμούνται ως "Γλειφτήρης".Απέκτησε το παρατσούκλι επάξια από τότε που σύχναζε στην αυλή της Μιμής.Μου έμεινε αξέχαστη μια ανακοίνωση που είχε κάνει στο Χέρφιλντ,στο Λονδίνο όταν νοσηλευόταν ο ΗΓΕΤΗΣ του.Είχε πει:Ο πρόεδρος σήμερα έφαγε μπιζέλια και μια μπανάνα.
    -Σκανδαλίδης.Το μεγαλύτερο προσόν του η κουμπαριά του με τον Αντρέα.(Τον πάντρεψε).
    Πολύ ικανό άτομο,κυρίως στην αφισοκόλληση.Ταχύτατος και αποτελεσματικός.Ηταν ο πρώτος που έφερε επανάσταση σ'αυτή τη δουλειά:Συνέλαβε την ιδέα την κόλα να μην την βάζει κάτω απ' την αφίσα,αλλά από πάνω.Για αυτές του τις ικανότητες εχρημάτισε απαρεγκλήτως υπουργός σ'όλες τις κυβερνήσεις.(Κάτι σαν τον Βύντρα του Παναθηναικού,που παίζει πάντα ανεξάρτητα από το ποιός είναι προπονητής).
    Γενικά ένας ικανός και αποτελεσματικός υπουργός που έβαλε κι'αυτός το λιθαράκι του τόσα χρόνια για να εδραιωθεί στη χώρα μας αυτή η πλατιά,αξιοκρατική,και αντιπροσωπευτική δημοκρατία που ζούμε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, περιμένετε λίγο να αρχίσουν τις εκπομπές τους οι μεσημεριανές Κατίνες και θα δείτε τι θα πάθει ο Χόκινγκ. Και εκεί θα δείτε τρόμος και ανατριχίλες που μας περιμένουν.

    (Δεν πιστεύω να νομίζετε και εσείς ότι η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου και ο ομφαλός της γής, γιατί αυτός ο συσχετισμός σύμπαντος και θεού με την χρεοκοπία της Ελλάδος στην τελευταία φράση του κειμένου σας, εκεί παραπέμπει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς, αγαπητέ μου evroligouris, η γενιά του Πολυτεχνείου- τιμή και περηφάνεια κάποτε και μιζέρια και ντροπή τώρα- δεν είναι μόνο αυτοί αλλά και ο Κωστάκης και ο Αντωνάκης και η Ντόρα και ο Αλέκος και η Αλέκα και κανα δύο-τρία εκατομμύρια ακόμη από τους υπόλοιπους.
    Είμαστε όλοι συνένοχοι για τα χάλια αυτής της χώρας όπου η έννοια της δημοκρατίας εξισώθηκε με την ασυδοσία και τη χυδαιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Είμαστε όλοι συνένοχοι για τα χάλια αυτής της χώρας..."
    Ακριβώς Στέλλα!
    Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αθώοι.Εμείς με την ψήφο μας(κυρίως) αλλά και την ανοχή μας είμαστε υπεύθυνοι.
    Η ποιότητα της δημοκρατίας μιας χώρας είναι ανάλογη με την ποιότητα των κατοίκων που την αποτελούν. Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ
    http://www.youtube.com/watch?v=vktOoUyYDlg
    Όλοι αυτό πιστεύουμε...και όσοι το αρνούμαστε και ας φιλολογούμε θέλοντας να πείσουμε πως δεν είναι έτσι!
    Και τότε τι συμπέρασμα βγαίνει;;;
    Αν το χρήμα είναι Θεός-όπως όλοι πιστεύουμε- τότε το χρήμα δημιούργησε το σύμπαν...γιατί όλα περιστρέφονται γύρω από αυτό!!!
    Ποιος Χόκινγκ και ποιος τώρα...
    Καλώς επιστρέψατε, είπα να καλωσορίσω με χιούμορ...τώρα εύστοχο ή μη...εσείς θα το κρίνετε.
    Χαιρετώ με εκτίμηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.