Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Αμύνεσθαι περί …πάρτης!...

ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ δεν είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε αυτό το τελείως αφελές παράδειγμα των ανθρώπων που τον βρίσκουν στο δρόμο και προθυμότατα του δηλώνουν πως θα θυσίαζαν τον μισθό τους για να σωθεί η ελληνική οικονομία… Το φοβερότερο είναι πως ΚΑΝΕΙΣ από εμάς δεν πίστεψε ότι υπάρχουν τέτοιοι έλληνες: «ποιος είναι αυτός ο έλληνας;», «που είναι να πάω να του πάρω συνέντευξη;» ρωτούσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη σε ένα από τα πρωϊνάδικα της τηλεόρασης…
ΠΡΑΓΜΑΤΙ, θα ήθελα κι εγώ να τον γνωρίσω αυτόν τον Έλληνα… Αλλά θα συμφωνήσω και με την κυρία Κανέλλη και με όσους λοιδόρησαν την αποστροφή αυτή του λόγου του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ: δεν υπάρχει!.. Δεν έχω στοιχεία που να το αποδεικνύουν, αλλά για να αντιδράσαμε όλοι κατ’ αυτόν τον τρόπο μόλις το ακούσαμε από τον πρωθυπουργό πάει να πει ότι αποκλείουμε να υπάρχει τέτοιος έλληνας… Κι αν υπάρχει πάλι, υποθέτω ότι όλοι μας τον θεωρούμε κορόιδο!...Και προφανώς είναι, γιατί ο σύγχρονος πατριωτισμός δεν επιβάλλει να συνεισφέρεις όταν η χώρα σου κινδυνεύει με πτώχευση, αλλά να λες ότι πίστεψες τον Παπανδρέου όταν έλεγε «υπάρχουν λεφτά» (ενώ απορούσες που το έλεγε τότε, γνωρίζοντας τις προεκλογικές απάτες) και να του ζητάς τώρα και τα ρέστα!.. Σύγχρονος πατριωτισμός επίσης, είναι να θυμάσαι ξαφνικά τώρα (κι αφού έκανες το κορόιδο τόσες δεκαετίες) ότι οι Γερμανοί μας χρωστούν τις αποζημιώσεις και να απαιτείς (γιατί όχι) και μια προκαταβολή γι αυτά που θα κάνουν αν γίνει τρίτος Παγκόσμιος!.. Σύγχρονος πατριωτισμός είναι να στέλνεις επιστολές σε όλες τις comme il faut εφημερίδες με ιδέες για το πώς θα σωθεί η οικονομία μας και μόλις ακούς ότι θα φορολογήσουν τις καταθέσεις να τις βγάζεις στο εξωτερικό… Σύγχρονος πατριωτισμός δεν είναι να λες στον πρωθυπουργό «σου δίνω τον μισθό μου για να σωθεί η οικονομία», αλλά να παίρνεις (εσύ κι άλλοι 60.000 πατριώτες) τη σύνταξη του μακαρίτη και να καταγγέλλεις το κράτος ότι είναι ανοργάνωτο επειδή δεν σε έπιασε…
ΕΙΝΑΙ ένα ζήτημα προς διερεύνηση το πώς από το «αμύνεσθαι περί πατρις» φθάσαμε στο «αμύνεσθαι περί …πάρτης» σ’ αυτή τη χώρα…Η εύκολη δικαιολογία είναι το «ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».Τουτέστιν: επειδή ο λαός βλέπει τους πολιτικούς να κοιτάζουν μόνο την …πάρτη τους, οδηγήθηκε κι αυτός σε ανάλογη συμπεριφορά…Εν μέρει ισχύει αυτό, αλλά αναρωτιέμαι: η χήρα των 75 ετών που μεγάλωσε σε μια εποχή που (κατά την άποψη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας) υπήρχαν αξίες στην ελληνική κοινωνία δεν έχει καθόλου αντισώματα και εισπράττει κάθε μήνα παρανόμως τον μισθό του μακαρίτη; Και καλά μια και δυο χήρες μπορεί να παρασύρθηκαν από τους πολιτικούς που «κλέβουν» και να επέδειξαν παραβατική συμπεριφορά…Όταν 60.000 χήρες και χήροι κάνουν το ίδιο, δεν είναι κοινωνικό φαινόμενο;
ΑΚΟΜΗ χειρότερα: ενώ ως κοινωνία όλοι φωνάζουμε να «φέρουν πίσω τα κλεμμένα» όσο αφαίμαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν κάνουμε το ίδιο για τους 60.000 συμπατριώτες μας που εξακολουθούσαν να παίρνουν τη σύνταξη του μακαρίτη! Προφανώς, γιατί κλοπή θεωρείται μόνο το ν’ αφαιρεί ένας άνθρωπος ένα εφ’ άπαξ ποσό και όχι 60.000 μικροποσά επί μήνες ή χρόνια!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όλα τα παραπάνω οδηγούν το συμπέρασμα ότι η απάντηση στο ερώτημα «που πήγαν τα λεφτά» δεν είναι μια, αλλά πολλές…Προκύπτει αυτό κι από τον τρόπο με τον οποίο εδώ και μήνες τώρα συζητούμε το πρόβλημα: να πληρώσουν οι πλούσιοι ο ένας, να πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ο άλλος, να έρθουν πίσω τα κλεμμένα ο άλλος…Δεν μπορεί, λίγο δίκαιο να έχει ο καθένας που δείχνει τους άλλους, όλοι λίγο ως πολύ υπαίτιοι είμαστε…
ΣΥΝΕΠΩΣ αντί να προσπαθούμε ν’ απαντήσουμε στο ερώτημα «που πήγαν τα λεφτά», καλύτερα είναι να απαντήσουμε στο «πως πρέπει να κινηθούμε ώστε να ορθοποδήσουμε». Είναι αυτό που συμβουλεύουν οι ψυχολόγοι σ΄ όποιον έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος: αντί να σκέφτεσαι πως έγινε το κακό, κοίταξε τώρα να σταθείς στα πόδια σου και θα αισθανθείς καλύτερα!...

3 σχόλια:

  1. Δεν έχω αντίρρηση σε αυτά που λέτε. Ο καθένας κρίνεται σε σχέση με τον πατριωτισμό του όχι με αυτά που λέει αλλά με αυτά που πράττει. Θεωρώ όμως πως οι Έλληνες αρχίζουν να συνειδητοποιούν τη δεινή κατάσταση στην οικονομία της χώρας μας. Και αν και αμφιβάλλουν για τις προθέσεις των συμπολιτών τους να συνεισφέρουν, το ίδιο θα έπρατταν ή τουλάχιστο θα είχαν την πρόθεση και οι ίδιοι να απαντήσουν όπως εκείνος ο κύριος αν τους έκαναν την ερώτηση.
    Ο έλληνας είναι αισθηματίας και, αν θέλετε εξαπατάται εύκολα. Γιατί χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη…
    Γιατί θα ήθελα να δω γενναίες πράξεις από την πλευρά των βουλευτών όσων αφορά την οικονομία. Πρόθεση να βρουν όσους έχουν φτάσει την ελληνική οικονομία ως εδώ, σημαντική μείωση των μισθών τους(αφού είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα) φυσικά κατάργηση των βουλευτικών αποζημιώσεων, όχι άλλες εξεταστικές για ¨τα μάτια του κόσμου¨, περικοπές και νοικοκύρεμα σε όλους τους τομείς. Το ότι οι χήρες εισπράττουν τη σύνταξη του συχωρεμένου ακόμα, είναι και ευθύνη εκείνου του κρατικού μηχανισμού που δεν ήλεγξε που και πως δίνονται οι συντάξεις. Το ότι φοροδιαφεύγουν οι Έλληνες είναι και ευθύνη του νομοθέτη που αφήνει ¨παράθυρα στο νόμο. κ.ο.κ.
    Άκουσα το πρωί στο ραδιόφωνο να λέτε πως αποφασίστηκαν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις για τη γιορτή του Πάσχα…(δηλαδή οικονομία στα αυγά).Ε δεν είναι να σε πιάνει ένας κλαυσίγελος;
    Από εκεί και μετά όλοι έχουμε ευθύνες!
    http://mesaekso-catherine.blogspot.com/2010/02/blog-post.html
    Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχετικά με τις 60.000 συντάξεις των πεθαμένων, μην είστε τόσο σίγουρος ότι τις εισπράττουν μόνο οι χήρες και τα ορφανά. Υπάρχουν και κάτι τίμια καλόπαιδα στα ασφαλιστικά ταμεία, στις τράπεζες, τα ταχυδρομεία κλπ. που έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να εισπράττουν για λογαριασμό άλλων πεθαμένων και μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=2J0ikG4XpTs


    ο κοσμος σου μπαμπα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.