ΤΟ «ΠΑΡΑΜΥΘΙ» με το ψέκασμα τέλειωσε: αφού δώσαμε 17% στον ΣΥΡΙΖΑ, 7% στη «Χρυσή Αυγή», 10,5% στον Πάνο Καμμένο και τριανταπέντε ολόκληρες μονάδες λιγότερες από το 2009 στον δικομματισμό, σημαίνει ότι αυτή τη φορά ψηφίσαμε ανεπηρέαστοι από το υγρό που «αδρανοποιεί τον ακαταμάχητο ελληνικό λαό»…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ, είχε καταπέσει μια ακόμη θεωρία συνωμοσίας εις βάρος του ελληνικού λαού: οι ξένοι που (υποτίθεται ότι) δεν ήθελαν να μας αφήσουν να κάνουμε εκλογές, υποχώρησαν κάτω από τη λαϊκή πίεση (και την ανάγκη του Αντώνη Σαμαρά να μη χάσει ημέρες πρωθυπουργίας) και μας άφησαν να τις κάνουμε με τα γνωστά αποτελέσματα…Ποια είναι τα γνωστά αποτελέσματα; Ψηφίσαμε να φύγουν οι Γερμανοί κι ήρθαν οι νοσταλγοί του Χίτλερ…
ΑΛΛΑ δεν πειράζει, μικρό το κακό…Το μείζον είναι αυτό που δήλωσε το πρωί της περασμένης Κυριακής, προσερχόμενος να ψηφίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας: «η Δημοκρατία επιστρέφει στον τόπο μετά από χρόνια απουσίας»…
ΜΕΤΡΑΜΕ λοιπόν, τρία θετικά στοιχεία: Πρώτον: Ψηφίσαμε «αψέκαστοι»…Δεύτερον: Δείξαμε την έξοδο στους Γερμανούς…Τρίτον: Η Δημοκρατία επέστρεψε στον τόπο μετά από χρόνια απουσίας…Κι όμως, αντί να πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας είμαστε μουδιασμένοι με το αποτέλεσμα την περασμένης Κυριακής…Πολλοί μάλιστα, εύχονταν όλη την εβδομάδα που πέρασε να ξαναγίνουν εκλογές για να διορθωθεί το λάθος!…Αλλά, όταν καθορίζουν τις επιλογές μας, θεωρίες του τύπου «μας ψεκάζουν» και «δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε εκλογές» και ακούγεται ανενδοίαστα η άποψη ότι «η δημοκρατία επιστρέφει μετά από χρόνια απουσίας» είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς ότι έχουμε χάσει προ πολλού τη δυνατότητα να αξιολογούμε το σωστό και το λάθος…
Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ θεωρία συνομωσίας τώρα, είναι ότι οι ξένοι και το κατεστημένο «τρέμουν» μια κυβέρνηση της Αριστεράς…Θα μπορούσε και να ευσταθεί αν δεν συνέβαινε πρώτον η ίδια η Αριστερά να μη την θέλει (το ΚΚΕ ούτε καν να συναντήσει τον κ. Τσίπρα δεν ήθελε κι η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Κουβέλη κατέληξε στην καταγγελία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για την απροθυμία του κ. Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση) και δεύτερον αν δεν συνέβαινε να υπάρχει το παράδειγμα της Κύπρου, η οποία λειτουργεί και μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ χωρίς να ενοχλείται ουδείς ξένος από το γεγονός ότι έχει Αριστερή (και δη περισσότερο συγγενή με το ΚΚΕ) κυβέρνηση…Συνετέλεσε όμως σ’ αυτό, η σοβαρότητα του κ. Χριστόφια που κινήθηκε αποφεύγοντας τις ακρότητες και τις σχοινοβασίες και δεν απείλησε τα κεκτημένα του κυπριακού λαού: ούτε την θέση του στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, ούτε τη θέση του στην Ευρωζώνη…
Επειδή συμμετείχα σαν υποψήφιος βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές θα ήθελα να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις που απέκτησα σ’ αυτόν τον αγώνα και να δώσω κάποιες συμβουλές που – κατά την ταπεινή μου άποψη- θα βοηθήσουν τους υποψήφιους βουλευτές στις επόμενες εκλογές.
ΑπάντησηΔιαγραφή-Κατ’ αρχήν σε κουβέντα με τον υποψήφιο ψηφοφόρο καλό και χρήσιμο είναι να χρησιμοποιείτε τις προσωπικές αντωνυμίες «εμείς» και «αυτοί».
Το «εμείς» για να υπονοείτε τον λαό, και το «αυτοί» για τους πολιτικούς.
Βέβαια εσείς θα τοποθετείτε τον εαυτό σας στον λαό, και θα ρίχνετε σποραδικά μπινελίκια στους «άχρηστους πολιτικούς».
-Αν έχετε την ατυχία να είστε υποψήφιος βουλευτής ενός από τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν, θα λέτε ότι οι «άλλοι» ευθύνονται για το χάλι της χώρας και ότι το δικό σας κόμμα όταν ήταν κυβέρνηση έκανε κάποια «λάθη», «αστοχίες» και «παραλείψεις».
-Να τάσσεστε αναφανδόν κατά του μνημονίου. Προσέξτε! Είναι το βασικό σας ατού. Είναι πολύ της μόδας, trendy κατά πως λένε, ακούγεται πολύ ευχάριστα από τον συνομιλητή σας και σας κατατάσσει σε μια δημοφιλή κατηγορία πολιτικών.
-Να καταφέρεστε- με μίσος ει δυνατόν- κατά των ευρωπαίων ηγετών Μέρκελ και Σαρκοζί χρησιμοποιώντας τους επιθετικούς προσδιορισμούς «κουφάλα» και «κοντοπούτανος». Να είστε σίγουροι ότι θα εκτιμηθεί από τους συνομιλητές σας και σίγουρα οι θα ανεβείτε στην εκτίμηση τους.
-Τέλος με την παραμικρή αφορμή που σας δίνεται να αναφέρεστε στα θεία. Πιάνει πάντα με το Χριστεπώνυμο πλήρωμα. Πετάτε πότε- πότε κανένα «Έχει ο Θεός» ή «Ο θεός είναι μεγάλος», σταυροκοπηθείτε χωρίς εμφανή αιτία και να ξέρετε ότι τον έχετε σχεδόν κερδίσει. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να μαθαίνατε οτιδήποτε αφορά τον Πατέρα Παίσιο. Είναι πολύ της μόδας τελευταία, συζητιέται παντού, και ίσως θα ήταν σκόπιμο να πείτε κάποιο αθώο ψεματάκι: Για παράδειγμα ότι ο μπατζανάκης σας έχει την παντόφλα που φορούσε ο Άγιος Πατέρας στο Άγιο Όρος. Θα εκτιμηθείτε όσο δεν φαντάζεστε από τον συνομιλητή σας και θα έχετε κερδίσει εκτός από την ψήφο και την καρδιά του.
Διαβάζοντας το σχόλιό σου evroligouris διαπιστώνω ότι δεν εξελέγης και αυτό, γιατί δεν είχες trendy επιχειρήματα, τέτοια που ο άφρων ψηφοφόρος εκτιμά. Άρα είχες από τα άλλα, με κάποια λάθη, αστοχίες και παραλείψεις, που όλα αυτά τα χρόνια, ο σωστός ψηφοφόρος εκτιμούσε και σας ψήφιζε.
ΔιαγραφήΒγαίνεις τώρα και καταχερίζεις τον λαό γιατί δεν εκτιμάει πλέον την παπαρολογία, καταλαβαίνει ότι τον δουλεύεις και ακούει και εκτιμά τον άλλον που δεν τον δουλεύει και του δίνει μιά ελπίδα.
Θα σε συμβούλευα να κάνεις την αυτοκριτική σου, να δεις τον λαό ότι είναι σαν και σένα που ξέρεις να κρίνεις και να εκτιμάς και όλα θα σου πάνε καλύτερα.
Εάν βέβαια επιμένεις να συνεχίσεις έτσι, καλύτερα να στραφείς σε αυτούς που εκτιμούν την παντόφλα του Άγιου Πέτρου γιατί είναι οι μόνοι που δεν τους αγγίζουν ο χρόνος και τα trendy επιχειρήματα.